17 april 2020

Volvo

Volvo hervat productie in Torslanda en Gent

17 april 2020 - Volvo Cars start op maandag (20 april 2020) de productie in de Torslanda-fabriek in Zweden opnieuw op na een korte sluiting omwille van de coronapandemie. De onderneming, die de beslissing om te heropenen nam na gesprekken met de relevante vakbonden, zal op maandag ook de bedienden opnieuw verwelkomen in haar Zweedse kantoren. Zowel de fabriek als de kantoren ondergingen de afgelopen weken voorbereidingen zodat het personeel zo veilig mogelijk kan terugkeren in omstandigheden die hun gezondheid beschermen.
Ik wil van mijn auto af

Volvo Cars staat in constant en nauw contact met alle partners en leveranciers om een continue productie te verzekeren ondanks de voortdurende maar verminderende verstoringen van de toeleveringsketen. De productievolumes in Torslanda zullen worden aangepast om te voldoen aan de vraag vanuit de markt en de bestaande orderboeken.

Volvo

"We hebben een verantwoordelijkheid tegenover onze werknemers en onze leveranciers om de activiteiten opnieuw op te starten nu de situatie het toelaat", aldus Håkan Samuelsson, Chief Executive Officer. "Het beste dat we kunnen doen om de maatschappij te helpen is manieren vinden om de onderneming veilig opnieuw op te starten en daarbij de gezondheid van het personeel en hun jobs te beschermen." Voor de terugkeer van het personeel op maandag zijn alle faciliteiten uitgebreid schoongemaakt. Bovendien zijn er grondigere zuiverings- en schoonmaakroutines voorzien en zullen er pulsoximetriecontroles* plaatsvinden aan de hoofdingangen. De afgelopen weken hebben managers een gezondheids- en veiligheidsaudit uitgevoerd van elk werkstation in de Torslanda-fabriek, en waar social distancing niet mogelijk is, zijn er beschermingsmaatregelen genomen.

In de Zweedse kantoorgebouwen is de indeling van alle vergaderruimtes, kantoorruimtes en restaurants waar nodig aangepast om social distancing mogelijk te maken, bijvoorbeeld door de bureaus ver genoeg uit elkaar te plaatsen en het aantal toegelaten personen in vergaderruimtes en restaurants te beperken. Wat de andere vestigingen in het wereldwijde productienetwerk van Volvo Cars betreft, zal ook de fabriek in Gent op maandag 20 april heropenen, maar met een verlaagde productieoutput. De onderneming plant op dit moment om haar fabriek in South Carolina (Verenigde Staten) te heropenen op maandag 11 mei.

De motorfabriek in het Zweedse Skövde en de productievestiging voor carrosserieonderdelen in het Zweedse Olofström zullen hun productie op een wekelijkse basis blijven plannen en zich aanpassen aan de noden van de andere fabrieken. Bedienden in ander markten zullen de plaatselijke richtlijnen blijven volgen, maar de gezondheids- en veiligheidsmanagers van Volvo Cars hopen dat de inzichten uit de Zweedse vestigingen ook elders kunnen worden geïmplementeerd.

Volvo Cars zal blijven gebruikmaken van het steunpakket dat de Zweedse overheid eerder dit jaar invoerde, wat betekent dat de meeste werknemers minder uren per week blijven werken. Die welgekomen steun van de overheid geeft Volvo Cars de kans zijn in wezen gezonde onderneming te beschermen tot de markten stabiliseren.

WijKopenAutos.be