25 mei 2022
Nieuws

Volvo C40

5 EuroNCAP sterren voor Volvo C40

25 mei 2022 - De volledig elektrische Volvo C40 Recharge haalde een veiligheidsscore van vijf sterren in de Euro NCAP-tests van 2022. De C40 Recharge scoorde vooral goed op het gebied van veiligheid voor inzittenden en rijhulpsystemen, ondersteund door een van de meest uitgebreide standaardpakketten van veiligheidsvoorzieningen in zijn segment.
Ik wil van mijn auto af

Naast vele andere scenario's helpen deze veiligheidstechnologieën bestuurders om aanrijdingen te detecteren en te vermijden, op hun rijstrook te blijven en de impact te verkleinen als de wagen per ongeluk van de weg raakt.

Volvo C40

De C40 Recharge, die in 2021 werd gelanceerd, is het tweede volledig elektrische model van Volvo. Over de komende jaren is Volvo van plan om een hele nieuwe familie van zuiver elektrische auto's op de markt te brengen, een van de meest ambitieuze elektrificatieplannen in de sector.

Volvo Cars heeft zich als eerste gevestigde autobouwer geëngageerd voor een volledige elektrificatie en heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 alleen nog zuiver elektrische auto's te verkopen. Het beoogt al tegen 2025 meer dan de helft van het wereldwijde volume af te zetten in zuiver elektrische auto's. De komende generatie Volvo-modellen geeft uiting aan de ambitie van Volvo Cars om toonaangevend te zijn op het gebied van veiligheid en streeft er ook naar om nieuwe veiligheidsnormen vast te leggen.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be