9 februari 2018

Volkswagen Touareg

Volkswagen kondigt nieuwe Touareg aan

9 februari 2018 - Volkswagen zet het nieuwe autojaar in met de wereldpremière van de nieuwe Touareg. Het vlaggenschip van het merk is de volgende mijlpaal in de grote modelcampagne van Volkswagen. De wereldpremière van het topmodel vindt plaats in China, 's werelds snelst groeiende SUV-markt en de grootste individuele afzetmarkt voor de autobouwer.
Ik wil van mijn auto af

Als vlaggenschip binnen het Volkswagen-gamma vertaalt de Touareg de ambitie van het merk ondubbelzinnig: het expressieve design van de hand van Volkswagens designdirecteur Klaus Bischoff en zijn team, geven de auto een eigen voorkomen mee. Een hele batterij aan rijhulpsystemen staan borg voor een veiligheid en comfortpeil van de bovenste plank. Met een van de grootste digitale cockpits in zijn segment, de Innovision Cockpit, belooft hij een vernieuwende informatie- en entertainmentomgeving. De aandrijflijn, luchtvering, meesturende achteras en rolstabilisatie beloven een veilige en dynamische rijervaring.

Volkswagen

Met de nieuwe Touareg zet Volkswagen het succesverhaal van dit model verder met een derde generatie. Net als zijn voorganger speelt hij in op de normen die in de hogere autosegmenten en door het geambieerde doelpubliek worden gehanteerd. Het exclusieve SUV C-segment is momenteel een bijzonder snel groeiend segment op de wereldwijde automarkt met, bijvoorbeeld voor China, een verwachte verdubbeling van de groei tegen 2023.

Met zijn prestatievermogen en veelzijdigheid wist de Touareg sinds de start van dit model in 2002 zowat één miljoen klanten onmiskenbaar te overtuigen: op de gebaande paden, over onherbergzame wegen maar ook op rallyparcoursen over heel de wereld. De successen tijdens de Dakar-rally's van 2009 tot 2011 zijn zonder meer sportieve hoogtepunten.

De nieuwe Touareg, alle technische details en de uitgebreide uitrustingsmogelijkheden maakt Volkswagen pas bekend bij de wereldpremière van het model op 23 maart 2018 in Peking.

WijKopenAutos.be