20 februari 2018

Volkswagen I.D. Vizzion

Volkswagen kondigt I.D. Vizzion aan

20 februari 2018 - De I.D. VIZZION zet Volkswagens aanspraak op individuele mobiliteit in de toekomst kracht bij. Dankzij zijn elektrische aandrijving is deze auto schoon in gebruik. Zijn automatische rijfuncties maken hem veilig en aanzienlijk comfortabeler. In één beweging bewijst deze innovatieve concept-car op het internationale autosalon van Genève 2018 ook hoe elegant en emotioneel geladen het design van een auto voor de toekomst kan zijn. In de I.D. VIZZION heerst een compleet nieuwe rijsensatie en manier van samenzijn, want hij stelt het zonder stuurwiel of zichtbare bedieningselementen.
Ik wil van mijn auto af

De grootste campagne voor nieuwe modellen en vernieuwende producten in de geschiedenis van Volkswagen snijdt een nieuw hoofdstuk aan. Na de voorstelling van de eerste volledig elektrische voertuigen binnen de nieuwe I.D.-familie pakt het merk Volkswagen nu voor het eerst uit met een concept voor een autonoom rijdende auto. Op dit ogenblik boekt Volkswagen op alle vlakken vooruitgang in de ontwikkeling van moderne voertuigen. Het doel is duidelijk: innovatie technologie toepassen om de auto milieuvriendelijker te maken, veiliger en aanzienlijk vernuftiger en comfortabeler. Dankzij deze nieuwe kwaliteiten zal de auto aan betekenis winnen en bijdragen tot de mobiliteit van morgen. Bovendien kan het gebruik van dit voertuig beschikbaar worden gesteld aan klantengroepen die vandaag, bijvoorbeeld omwille van hun leeftijd, geen gebruik kunnen maken van een auto.

Volkswagen

De nieuwe I.D. VIZZION concept-car is de vierde telg uit de Volkswagen I.D.-familie. Met zijn innovatieve technologie, zijn volautomatisch bedieningsconcept en zijn elegante vormgeving geeft de premium berline aan welke richting Volkswagen volgt inzake technologie en het design van zijn toekomstige elektrische modellen.

Voor de binnenzijde van de I.D. VIZZION hebben de ingenieurs systematisch gebruik gemaakt van het potentieel dat autonoom rijden biedt. De 'digitale chauffeur' en zijn vele rijhulpsystemen nemen de controle over het voertuig over, zonder stuurwiel of zichtbare bedieningselementen. Voor de 'bestuurder' en de passagiers betekent dit een nieuwe dimensie inzake veiligheid en comfort. De concept-car rijdt, stuurt en navigeert autonoom door het verkeer zodat de inzittenden hun tijd tijdens de rit helemaal vrij kunnen invullen. Een virtuele gastheer waarmee de passagiers communiceren via stem- en gebarenbediening, kent de persoonlijke voorkeuren van de gasten aan boord, met dank aan een volledige inbedding in het digitale ecosysteem, en past zich aan ieder van die individuen aan.

Het systeemvermogen voor de 5,11 meter lange I.D. VIZZION bedraagt 225 kW. Zijn topsnelheid bedraagt 180 km/u. Het lithium-ionbatterijpakket van 111 kWh biedt een rijbereik tot 665 kilometer, energierecuperatie tijdens het remmen meegerekend. De twee elektrische motoren krijgen een intelligente sturing mee voor maximale efficiëntie. Het vermogen van de motoren wordt naar de vier wielen van de berline gestuurd.

De I.D. VIZZION bewijst duidelijk het enorme potentieel van de volledige elektrische aandrijfstructuur van Volkswagen. Deze laatste vormt de technologische ruggengraat van de elektrische Volkswagens van de toekomst. Deze structuur weet een ruim rijbereik en maximale ruimtebenutting te combineren tegen een optimale kostprijs. Tegen 2025 wil het merk meer dan 20 elektrische voertuigen op de markt brengen. Zo brengt Volkswagen in 2020 de I.D. op de markt, een volledig elektrisch compact model. Die wordt op de voet gevolgd door een nieuwe elektrische SUV, de I.D. CROZZ, en door de I.D. BUZZ, een ruime berline.

WijKopenAutos.be