17 november 2022

Volkswagen

Volkswagen bouwt 500.000e ID model

17 november 2022 - Volkswagen is op schema met de elektrificatie van zijn wagenpark. Een jaar eerder dan gepland bereikt de onderneming een nieuwe mijlpaal in de omzetting van de ACCELERATE-strategie om een uitstootvrije, softwaregebaseerde mobiliteitsverlener te zijn: sinds oktober 2020, toen de eerste ID.3's1 aan de klanten werden geleverd, heeft Volkswagen wereldwijd 500.000 wagens van de ID.-familie afgeleverd, en dit ondanks de bevoorradingsproblemen die blijven aanslepen.
Ik wil van mijn auto af

Vanaf 2033 wil Volkswagen alleen nog elektrische auto's produceren in Europa. Vanaf 2030 moeten zuiver elektrische voertuigen al minstens 70% van Volkswagens afzet in Europa uitmaken. In de VS en China mikt het bedrijf in dezelfde periode op een aandeel in elektrische voertuigen van meer dan 50 procent.

Volkswagen

De ID.-familie is bovendien een pionier op het vlak van software-integratie en digitale klantenbeleving. Volkswagen stelt de eigenaars van een ID.-voertuig namelijk voortdurend 'over-the-air updates' ter beschikking. Op die manier blijft de auto tijdens zijn levenscyclus altijd up-to-date en wordt hij steeds beter met nieuwe functies.

Het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB) is een beslissende factor voor het bevorderen van de globale e-campagne in het kader van de ACCELERATE-strategie van het merk. Deze voertuigarchitectuur van Volkswagen, die speciaal ontwikkeld werd voor de elektrische aandrijving, biedt naast een groot rijbereik ook veel ruimte in het interieur en maakt de voortdurende actualisatie van de software mogelijk aan de hand van over-the-air-updates. Het MEB is de technische basis voor de volledig elektrische en volledig geconnecteerde auto's van de ID.-familie.

Het platform is consequent gericht op de zuiver elektrische aandrijving en kan worden ingezet voor voertuigen van verschillende klassen binnen de hele Volkswagen-groep. Hierdoor zijn niet alleen grote schaaleffecten mogelijk, maar worden de kosten van de e-mobiliteit verlaagd en de omschakeling naar CO2-neutrale mobiliteit versneld. Dankzij een 'Design for Manufacturing' kan het MEB-platform bovendien snel en efficiënt worden geproduceerd. Dat levert enorme schaalvoordelen op die de elektrische auto goedkoper en dus ook voor meer mensen betaalbaar maken.

WijKopenAutos.be