28 november 2017

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok wint Pickup Award 2018

28 november 2017 - De 'International Pickup Award 2018' (IPUA 2018) gaat naar de Amarok van Volkswagen Bedrijfsvoertuigen. Na IPUA 2010 is de Amarok er voor de tweede keer in geslaagd om in zijn nieuwste uitvoering en met zijn V6-motoren de Europese jury van transportjournalisten te overtuigen.

"We zijn enorm dankbaar voor de IPUA 2018 en voelen ons vereerd door de beslissing van de internationale expertenjury. Met de nieuwe Amarok hebben we opnieuw geluisterd naar de wensen van onze klanten en zijn we erin geslaagd om meer vermogen, koppel en een betere inzetbaarheid te realiseren voor elk terrein. Dit is veel meer dan alleen pure luxe en lifestyle", aldus dr. Echkhard Scholz, uitreiking van de International Pick-up Awards 2018 in Lyon.

Volkswagen

De jury beoordeelt de Amarok als de belichaming van het concept 'work hard, play hard', een kernelement van het volledige pick-upsegment en beschrijft de Amarok als een 'eersteklasse werkpaard'. Bij de beoordeling werd bijzondere nadruk gelegd op het heldere design, de geweldige pasvorm en de afwerking. Ook de grootte van de dubbele cabine met ruimte voor vijf personen laat met zijn moderne design een diepe indruk na. Verder wisten ook de buitengewone ergoComfort-stoelen voor de bestuurder en passagier voorin, die kunnen bogen op een AGR-erkenning (de vereniging Aktion Gesunder Rücken), de jury te overtuigen. Die laatste benadrukte bovendien de unieke achttrapsautomaat en het voor dit segment ruime V6-aanbod.

De Amarok van de tweede generatie met V6-motor kent veel succes bij de klanten: van januari tot oktober 2017 heeft Volkswagen Bedrijfsvoertuigen al 65.200 wagens uit de Amarok-reeks aan klanten afgeleverd (dezelfde periode vorig jaar: 57.600 exemplaren), goed voor een toename van 13,2 procent.