15 november 2017

Volkswagen

5 Euro NCAP-sterren voor Volkswagen Polo en T-Roc

15 november 2017 - De nieuwe Polo en T-Roc hebben in het kader van de Euro NCAP-crashtests de maximumscore van 5 sterren ontvangen. Op alle belangrijke testgebieden zoals 'volwassen inzittenden', 'kinderbescherming', 'voetgangerbescherming' en 'bijstandssystemen', behalen de twee nieuwste Volkswagen-modellen uitstekende waarden. Zowel de Polo als de T-Roc zijn al vanaf hun basisuitvoering uitgerust met zes airbags, ESC met tegenstuurhulp, een anti-multicrashremfunctie en het afstandscontrolesysteem 'Front Assist' met stadsnoodremfunctie en voetgangerdetectie. De standaarduitrusting van de T-Roc omvat zelfs het koerscorrectiesysteem 'Lane Assist'.
Ik wil van mijn auto af

De nieuwe Polo werd getest in de 'microcar'-klasse van het 'European New Car Assessment Programme' (Euro NCAP). In de tests onderzoekt Euro NCAP onder andere aan welke belasting 'volwassen inzittenden' worden blootgesteld in verschillende ongevalscenario's. Hier behaalt de Polo in zijn klasse een erg goed resultaat van 96 procent (met 100 procent als maximumresultaat).

Volkswagen

Voor wat betreft de 'kinderbescherming' beoordeelt Euro NCAP de Polo met een score van 85 procent: een nieuw record in het segment. En ook qua 'voetgangersbescherming' (76 procent) en inzake 'bijstandssystemen' (59 procent) overtuigt het nieuwe, compacte model met voorbeeldige waarden ten opzichte van zijn concurrentie.

Tegelijkertijd zette ook de eerste compacte SUV van Volkswagen, de nieuwe T-Roc, topscores neer. Hij werd ondergebracht in het segment van de 'compacte SUV's', een klasse waarin ook aanzienlijk grotere SUV's worden ingedeeld. De resultaten van de T-Roc zijn over heel de lijn overtuigend. Bijvoorbeeld 'volwassen inzittenden': hier behaalt de SUV een score van 96 procent.

Met een score van 87 procent scoort de T-Roc ook erg goed in de evaluatie van de 'kinderbescherming'. Meegevende elementen aan de voorzijde en de standaard voetgangerdetectie leiden ook op het vlak van 'voetgangersbescherming' tot een opmerkelijke score in vergelijking met de concurrentie: 79 procent. Met een score van 71 procent behaalde de nieuwe T-Roc ook topwaarden binnen het testgebied 'bijstandssystemen'.

Volkswagen

The European New Car Assessment Programme: Euro NCAP is een internationale en onafhankelijke vereniging van overheden en non-gouvernementele organisaties. De hoofdzetel van Euro NCAP bevindt zich in de buurt van Brussel. De missie van Euro NCAP bestaat erin om autokopers tijdig te informeren over de veiligheid van de populairste voertuigen die in Europa worden verkocht.

WijKopenAutos.be