22 juni 2006
 

TVR

TVR blijft in Groot-Brittannie

Autozine
22 juni 2006 | Sportautofabrikant TVR blijft definitief in Groot-Brittannie. De eerste fase van de herstructurering is daarmee afgerond. De regio Lancashire, waar het merk in 1947 werd opgericht, is en blijft de thuisbasis van TVR. Brits blijft dus puur Brits.
Ik wil van mijn auto af
Info

In de nabije toekomst opereert TVR vanuit een nieuw hoofdkantoor in Lancaster, waar de activiteiten zijn samengebracht van het management en de sales-, marketing- en research & development-afdelingen. Bovendien komt er een TVR-museum en een archief waar pers, klanten en liefhebbers van harte welkom zijn.

TVR

Na intensieve gesprekken met de lokale overheid is besloten om ook de productie van TVR in Lancashire te handhaven, in een fabriek in Blackpool. De planning is dat enkele facetten van de productie uiteindelijk elders plaats zullen vinden, maar dit hangt mede af van ontwikkelingen op het gebied van nieuwe materialen die een rol spelen bij toekomstige modellen van TVR.

De verhuizing naar deze nieuwe locaties is voor TVR tevens een stap in de richting naar een Euro4-typegoedkeuring, uitbreiding van de internationale activiteiten en voortzetting van de kwaliteitsverbetering. "Dit is de eerste fase van de overgang binnen onze onderneming", aldus David Oxley, managing director van TVR. "De nieuwe productiefaciliteit maakt het mogelijk om meer autos met een Euro4-typegoedkeuring te produceren en om internationaal gezien nieuwe markten aan te boren. Met de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in Lancaster, vergroten we bovendien de efficiency binnen onze afdelingen administratie, research & development, aftersales en marketing"

MeFirst