15 januari 2018
Toyota Yaris (2011 - 2020)
Nieuws

Toyota Yaris (2011 - 2020)

Frédéric Kraft wint een Toyota Yaris Hybride

15 januari 2018 - Na twee maanden volgt vandaag de ontknoping van de Toyota Hybrid Challenge. Meer dan 1.250 Belgische bestuurders gingen de uitdaging aan om zoveel mogelijk elektrisch te rijden tijdens een vooraf vastgelegd parcours. Frédéric Kraft uit Huldenberg kwam als winnaar uit de bus: hij reed maar liefst 74% van de tijd elektrisch. Hij neemt vandaag op het Autosalon in Brussel een Toyota Yaris Hybride in ontvangst.
Ik wil van mijn auto af

Afgelopen jaar vierde de Toyota Hybride-technologie zijn 20e verjaardag. Reden te meer voor het Japanse automerk om bestuurders uit te dagen. Gedurende twee maanden konden deelnemers zich in Toyota-concessies doorheen het hele land registreren voor een testrit over een vast parcours en aantal kilometers. De uitdaging? Rij zoveel mogelijk elektrisch. Via een 'track & trace'-systeem werden de prestaties van de deelnemers geregistreerd. In totaal schreven meer dan 1.250 mensen zich in, gemiddeld reden zij 60% van de tijd elektrisch.

Toyota Yaris (2011 - 2020)

Frédéric Kraft slaagde er in om 74% van de tijd elektrisch te rijden en wint de gloednieuwe Toyota Yaris Hybride. Tijdens het autosalon - hét auto-event van het jaar in België - mocht hij zijn nieuwe wagen in ontvangst nemen. Frédéric: "Ik nam deel aan de Toyota Hybrid Challenge omdat ik zelf wel eens wou ervaren hoe het voelt om hybride te rijden. Ik was ook wel wat sceptisch: ik dacht dat ik toch nog vooral op de benzinemotor zou rijden. Het omgekeerde bleek waar te zijn: ik reed maar liefst driekwart van de tijd elektrisch, zonder dat ik daar enige moeite voor moest doen. Het was een zeer aangename eerste ervaring en ik ben blij dat ik deze kan verderzetten in mijn nieuwe Yaris hybride".

Het grootste voordeel van een zelfoplaadbare hybride (ook wel 'full hybrid' genoemd) is dat de bestuurder aanzienlijk deel van de tijd 100% elektrisch kan rijden zonder dat de wagen moet worden opgeladen. De batterij laadt zichzelf op tijdens het remmen, vertragen en uitbollen. Daarnaast kan men ook altijd terugvallen op de benzinemotor.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be