28 november 2021

Reacties Toyota RAV4

Reacties van eigenaars

  

, datum: 9 augustus 2019

Forum RAV4: Ik heb de Rav4 2.5 hybrid 2wd in bezit van mei 2019. Versie met leder en JBL geluidssysteem. Aanvankelijk dacht ik wel: raar model, maar stilaan en na proefrit gaan smaken. Het verbruik ligt tussen 5.8 en 6.3 l per 100 km. 1 op 16 a 17 dus. Lokaal verkeer, niet echt stads, en langere afstanden, vakantie naar Italie, maken echt niets uit.

De auto is ruim vooraan en achteraan en erg stil op mee te rijden. Het zeurderig cvt-geluid is te verwaarlozen. Ik kom van een Duitse handgeschakelde turbo diesel en rijdt met deze wagen automatisch rustiger. De buitenmaten vallen mee, 4.60 m (cfr Volvo xc60). Ideale familiewagen, veel garantie (5j en 10j batterij), erg betrouwbaar. Toyota verkocht reeds 10 mio hybrides en verving tot nu toe in Europa slechts een 12-tal batterijen.

Forum verkoop: Toyota dealer van het eerste uur. 50 j dealership.

Uitvoering2.5 Hybrid 2wd
Brandstofbenzine
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
KM-stand5.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Rav4, datum: 16 september 2020

Antwoord: Mijn ervaring is, dat de nieuwe Rav4 een geweldige auto is. Ik heb de Bi-tone, ook met JBL en ik heb de AWD uitvoering.

Ik rijd Toyota's hybrides (Prius, Auris) al langer en dat zeurderige CVT geluid waar sommigen over klagen herken ik niet. Zo gedraagt zich nu eenmaal een variomatic, er is in principe geen verband tussen rijsnelheid en motortoerental. Trouwens met zoveel Power is het opjagen van het motortoerental bij normaal verkeer geheel onnodig en niet aan de orde.

Het verbruik over 30000km is gebaseerd op werkelijke tankgegevens en is 1 op 17.8

Ik heb voor AWD gekozen omdat je dan met alle 4 wielen energie kunt terugwinnen en de remblokken spaart. De auto is ook een fractie zuiniger.

De Rav4 is een hele comfortabele en ruime auto en is relatief erg zuinig.

Ik ben verliefd op de onderliggen hybride techniek van Toyota die al sinds 1997 wordt toegepast, die is ongekend simpel en uiterst robuust.

De nieuwe RAV4 is de beste en betrouwbaarste auto die ik ooit had!

  

Op zoek naar meer Toyota RAV4?

Bezoek ook het forum in:


 
Peugeot 3008Peugeot 3008
★★★☆☆
Seat AtecaSeat Ateca
★★★★☆
Volkswagen TiguanVolkswagen Tiguan
★★★☆☆
Land Rover Discovery SportLand Rover Discovery Sport
★★★☆☆
 

Info

Technische fiche

Prijs

KM-kosten