26 augustus 2009
Toyota Prius (2009 - 2015)
Nieuws

Toyota Prius (2009 - 2015)

Nieuwe Toyota Prius scoort 5 sterren in Euro NCAP-crashtests

26 augustus 2009 - De nieuwe Toyota Prius behaalde in de recentste crashtests van Euro NCAP de maximale score van vijf sterren. Met zijn totale score van 83% is de Prius dit jaar al het derde Toyota-model dat vijf sterren in de wacht sleept, na de nieuwe Toyota Avensis en iQ.

De nieuwe Prius bouwt daarmee voort op de veiligheidsreputatie van de vorige generatie, die in 2004 al de maximale score van vijf sterren behaalde voor de bescherming van de inzittenden.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Deze verwezenlijking bevestigt dat Toyota erin slaagt om onderstellen te ontwikkelen die tegelijk uiterst milieuvriendelijk en veilig zijn. De nieuwe Prius beschikt over een opgewaardeerde actieve en passieve veiligheid en biedt ook voetgangers een goede bescherming bij aanrijdingen. Elke Prius is uitgerust met een impactabsorberend koetswerk, zeven airbags en actieve hoofdsteunen.

Het elektronisch gestuurde remsysteem (ECB) omvat een remassistent (BA), tractiecontrole (TRC) en stabiliteitsregeling+ (VSC+). De nieuwe Prius is bovendien leverbaar met een nieuw anticiperend Pre-Crash-systeem (PCS) met adaptieve snelheidsregelaar (ACC).

Van de nieuwe Prius, die momenteel in heel Europa wordt gelanceerd, werden sinds juni al meer dan 17.000 exemplaren besteld.