26 augustus 2009
Toyota Prius (2009 - 2015)
Nieuws

Toyota Prius (2009 - 2015)

Alain Hubert is ambassadeur van nieuwe Toyota Prius

26 augustus 2009 - Alain Hubert is de nieuwe ambassadeur van de Toyota Prius van de 3e generatie. Bekommerd als hij is om de evolutie van het klimaat op onze planeet, koos hij voor de meest geavanceerde auto op de markt. Voor de beroemde Belgische poolreiziger, zet Toyota zich niet alleen in voor de bescherming van het milieu, maar is de constructeur ook een pijler voor het behoud van onze planeet.

"Verschillende automerken onderzoeken de mogelijkheden om de CO2-emissies te verlagen, maar Toyota biedt als enig merk een geloofwaardig alternatief dat comfort combineert met zorg voor het milieu", bevestigt Alain Hubert.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Dankzij de Hybrid Synergy Drive-technologie, die een benzine- met een elektrische motor combineert, biedt de Prius III alle troeven van een comfortabele gezinswagen en stoot hij slechts 89g/km CO2 uit. Zijn verbruik van 3,9 l per 100 km is een record in zijn segment.

"De verschillende contacten die ik heb gehad met het management van Toyota en een bezoek aan de fabriek in Japan, hebben me ervan overtuigd dat Toyota de leider wil zijn op het vlak van groene auto's", verklaart Alain Hubert.

Toyota Prius (2009 - 2015)

Vandaag, 12 jaar na de lancering van de eerste Prius, heeft Toyota meer dan 1,7 miljoen hybrides verkocht in de hele wereld. Toyota vertegenwoordigt momenteel 80% van de wereldwijde verkoop van hybride auto's, goed voor een vermindering van de CO2- emissies met ongeveer 9 miljoen ton tot nu toe.