8 oktober 2009

Toyota

Toyota toont 3 concept-cars op autosalon van Tokio

8 oktober 2009 - Toyota kondigt aan dat drie concept-cars en de Formule 1-wagen TF109 centraal zullen staan op de Toyota-stand van het 41e autosalon van Tokio. Het salon is geopend voor het publiek van 24 oktober tot 4 november in de Makuhari Messe in Makuhari (prefectuur Chiba). TMC beschouwt autosalons als een gelegenheid om nieuwe autoconcepten in de kijker te zetten en heeft ze in de loop der jaren aangewend om een brede waaier concept-cars en baanbrekende technologie├źn te onthullen.
Ik wil van mijn auto af

Dit jaar gaat Toyota voort op het thema van het vorige autosalon van Tokio: 'Harmonieus rijden – een nieuwe toekomst voor mens en planeet'. Dat thema weerspiegelt het engagement van TMC om auto's te bouwen die karakter te over hebben en tegelijk in harmonie met de maatschappij zijn.

Toyota

De FT-86 ('86' uitgesproken als 'hachi roku') is een compacte, achterwielaangedreven sportwagen die heel wat rijplezier en sensaties biedt. Compact design geeft bestuurder meer controle terwijl het licht koetswerk en het lage zwaartepunt het weggedrag van racewagen verzekeren 2-liter Boxermotor en licht koetswerk voor meer kracht en uitstekende milieuprestaties

De Prius plug-in hybrid Concept, die als eerste Toyota een beroep doet op lithium-ionbatterijen, is gebaseerd op de derde Prius-generatie. Hij kan aan externe energiebronnen zoals een stopcontact van een huis worden opgeladen.

De FT-EV is een compacte elektrische wagen, ontwikkeld voor korte afstanden en steunt op de idee van een toekomstige mobiliteit waarin elektrische auto's gemeengoed zijn, waar de aandrijving wordt gekozen in functie van het doel, de eigenschappen van de te gebruiken energie en de status van de toeleveringsinfrastructuur. De FT-EV II beschikt over een uiterst kwalitatief pakket dat uitermate efficiënt is in de stad.

Toyota

De TF109 onderscheidt zich door zijn aerodynamische prestaties en uiterst betrouwbare motor. Na acht jaar in de Formule 1 heeft Toyota een wagen gebouwd die steunt op de enorme race-ervaring van het merk en die baanbrekende technologie combineert met een niet te stoppen verlangen naar winst.

Autoparts