19 januari 2018

Toyota

Toyota ontwikkelt Safe and Sound app

19 januari 2018 - 23% van de jonge bestuurders (onder de 34 jaar) gebruikt minstens een keer per autorit zijn of haar smartphone. Bovendien krijgt een op de vijf nieuwe bestuurders volgens Cijfers Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) een ongeval in het eerste jaar. Belangrijkste oorzaken: overdreven snelheid en smartphonegebruik. Om de ongerustheid op een speelse manier te verlichten, ontwikkelde Toyota de 'Safe & Sound'-app, die jonge bestuurders in verlegenheid brengt wanneer ze te hard rijden of hun smartphone gebruiken.
Ik wil van mijn auto af

Zowel ouders als hun kinderen downloaden de app en koppelen hun smartphones. De app blokkeert vervolgens alle social media notifications en inkomende oproepen van zodra de wagen begint te rijden (geactiveerd via Google Maps API technology, vanaf 14 km/uur).

Toyota

Verder gebruikt de app het inzicht dat er voor jongeren niets zo erg is dan in verlegenheid gebracht te worden. De app synchroniseert de Spotify-accounts van de jonge bestuurder en zijn ouders. Gebruik je je smartphone tijdens het rijden of ga je over de snelheidslimiet, dan wordt jouw Spotify-playlist vervangen door die van de ouders. Om de eigen afspeellijst terug te krijgen, moet de gebruiker opnieuw aan de snelheid houden en van het mobiel afblijven.

De 'Safe & Sound'-app werd ontwikkeld door Saatchi & Saatchi London. Met de app wil Toyota jonge bestuurders bewust maken van de gevaren van het gebruik van een smartphone achter het stuur. Toyota wil meedenken en werken aan een veiliger, ongevalvrij verkeer. De app Toyota Safe & Sound is beschikbaar in de Google Play Store.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be