20 maart 2020
Toyota Mirai (2014 - 2020)

Toyota Mirai (2014 - 2020)

CleverShuttle legt 5.000.000 km af

Autozine
20 maart 2020 | Het Duitse autodeelbedrijf CleverShuttle heeft met zijn Toyota Mirai-wagenpark ruim vijf miljoen kilometer gereden, zonder uitlaatemissies. In twee en een half jaar tijd heeft CleverShuttle met de auto's zes en een half keer de afstand afgelegd van de aarde naar de maan en terug, waarmee het bedrijf 's werelds actiefste Toyota Mirai-wagenpark bezit.
Ik wil van mijn auto af

De samenwerking begon in september 2017 met aanvankelijk 20 Toyota's Mirai in Hamburg, waarna het wagenpark werd uitgebreid tot 45 auto's in verschillende steden in Duitsland. In al die tijd waren er, afgezien van het normale onderhoud, geen reparaties nodig en hoefden geen onderdelen te worden vervangen.

Toyota Mirai (2014 - 2020)

"Het feit dat de auto's vijf miljoen kilometer hebben gereden, toont aan dat brandstofcelauto's nu al uitstekend geschikt zijn voor dagelijks gebruik", zegt Ferry M.M. Franz, directeur van Toyota Motor Europe in Berlijn. "Dat er geen enkel technisch defect was en de brandstofcel onbeperkte prestaties leverde, met een kilometrage tot 180.000 kilometer per voertuig tot nu toe, toont aan dat het brandstofcelsysteem van Toyota volwassen en duurzaam is", voegt Franz eraan toe.

De Toyota Mirai werd in 2014 gepresenteerd en is sinds 2015 verkrijgbaar in Europa. De auto kan worden besteld door zowel particuliere als zakelijke klanten. De brandstofcelsedan is een luxeauto die inzittenden optimaal comfort biedt dankzij de vier afzonderlijke stoelen. Ook is de auto relatief milieuvriendelijk: de emissievrije Mirai heeft voor de aandrijving alleen waterstof nodig, dat in de brandstofcel en de 113 kW/154 hp elektromotoraandrijvingen wordt omgezet in elektrische energie. Hierdoor ontstaat uitsluitend waterdamp. Met een volle tank legt de Toyota Mirai tot 500 kilometer af en tanken duurt nog geen drie minuten.

Later dit jaar start in Japan de productie van de tweede generatie Mirai. De auto krijgt dan een fraai nieuw design en een nog grotere actieradius.

MeFirst
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties