11 december 2017
Nieuws

Toyota Land Cruiser

Toyota introduceert nieuwe Land Cruiser

11 december 2017 - Toyota introduceert de nieuwe Land Cruiser. De nieuwe Land Cruiser wordt gekenmerkt door een krachtigere koetswerkstijl, een eleganter, comfortabeler en kwalitatiever interieur, betere rijeigenschappen en meer gebruiksgemak, zowel op de weg als op het terrein.
Ik wil van mijn auto af

Het nieuwe dashboard met ergonomisch geoptimaliseerde en functioneel gegroepeerde schakelaars biedt plaats aan het multimediasysteem Toyota Touch 2 met Go en 8"-aanraakscherm, de Optitron-instrumenten en een vanaf het stuurwiel te bedienen, multifunctioneel informatiedisplay van 4,2 duim.

Toyota Land Cruiser

Het interieurcomfort staat voortaan op een hoger niveau dankzij de geventileerde voorzetels, de verwarmbare achterzetels, de automatische klimaatregeling, de elektrisch verwarmbare voorruit en verwarmbare ruitensproeiers, de elektrisch verstelbare buitenspiegels die zich naar beneden kantelen wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld en de nieuw ontworpen intelligente sleutel.

In West-Europa wordt de nieuwe Land Cruiser aangedreven door een 130 kW/177 pk sterke 2.8 D-4D-turbodieselmotor. In Oost-Europese landen is hij ook verkrijgbaar met een 2.7 VVT-i-benzinemotor (122 kW/164 pk) en een 4.0 VVT-i-benzinemotor (183 kW/249 pk).

Het geheim achter de terreincapaciteiten van Land Cruiser is de combinatie van een in dit segment unieke, uiterst duurzame, onvervormbare 'body-on-frame'-constructie en een opmerkelijk niveau van begeleiding en technische ondersteuning. Door zelfs onervaren bestuurders te helpen om de terreinprestaties van de wagen te maximaliseren, maken de terreinsystemen de Land Cruiser tot een van de meest geavanceerde, veiligste, aangenaamste en meest gebruiksvriendelijke 4x4-wagens ter wereld.

Ook werd het MTS-systeem (Multi-terrain Select System) verbeterd door de toevoeging van een AUTO-modus, die automatisch wordt geactiveerd met de kruipfunctie met vijf snelheden. Daarnaast werd het gamma controlefuncties van het Multi-terrain-systeem uitgebreid met een bodemzicht (Underfloor View), een roterend vooraanzicht (Front View Rotation), een panoramisch zicht (Panoramic View) en een breedbeeldzicht naar achteren (Wide Rear View Display).

De nieuwe Land Cruiser kan voortaan worden uitgerust met het 'Toyota Safety Sense'-systeem. Dat verenigt een aantal actieve-veiligheidstechnologieën om aanrijdingen in uiteenlopende verkeersomstandigheden te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Het omvat een botswaarschuwing (Pre-Collision System, PCS) met voetgangersherkenning, een adaptieve snelheidsregelaar (Adaptive Cruise Control, ACC), een rijstrookwaarschuwing (Lane Departure Alert, LDA), automatische grootlichten (Automatic High Beam, AHB) en een verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist, RSA).

Andere veiligheidssystemen zijn onder meer de dodehoekmonitor (Blind Spot Monitor, BSM) met detectie van dwarsverkeer achter de auto (Rear Cross Traffic Alert, RCTA) en de opgewaardeerde bandenspanningscontrole (Tyre Pressure Warning System, TPWS).

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be