5 mei 2021
Toyota C-HR

Reacties Toyota C-HR

Reacties van eigenaars

  

, datum: 3 februari 2018

Forum C-HR: Om maar met de deur in huis te vallen zal ik hier even hebben waarom je de wagen je de wagen moet kopen en waarom je hem niet moet kopen. Nu heb ik een 1.8 hybride cult met full pack in mijn bezit en rijdt er nu een klein jaar mee. De wagen rijdt zeer goed en zit ook enorm goed. Dit is dan ook het grootste pluspunt waarom je de wagen moet kopen. De afwerking van de wagen is zeer knap (is voor sommige dan weer niet ) en de buitenkant ziet er ook heel aantrekkelijk uit.

Weer een punt waarom je de wagen moet kopen als je hierover hetzelfde idee hebt. Voor de prijs krijg je ook veel opties en is ook een pluspunt. Nu dit laatste kan je wel denken dat ze elders moeten gaan besparen. De GPS en of entertainment system werkt toch enorm traag. Om er enkele te noemen. Het wisselen tussen zenders of naar een andere uitvoer. Adressen ingeven in de gps etc. Dit is zeker geen groot probleem maar ken genoeg wagens die veel minder geld kosten en toch een veel betere GPS en of entertainment system hebben. Wat mij ook stoort is de waarschuwing voor flitspalen. Nu ga je denken dat is toch handig en ja dat is zeker handig maar je krijgt een geluid bij 500 m afstand en normaal vlak voor je de paal hebt bereikt. Het geluid klinkt nu meestal dubbel of zelfs 3 dubbel wat wel een beetje irritant is en ook als je moet stoppen vlak bij een flitspaal dat hij blijft afgaan voor ongeveer 10 sec. Zeer irritant. Ook moet hij afgaan vlak voor je de paal hebt bereikt maar negen kansen van de tien gaat hij pas af als je de paal al voorbij bent. En heb het hier over palen die er al heel lang staan op dezelfde plaats dus daar gaat het zeker niet aan liggen. Waarschijnlijk omdat heel het systeem van de wagen zo traag is zeker.

Nu even het punt waarom ik waarschijnlijk na deze geen Toyota meer koop als dit niet wordt opgelost. De remmen! De remmen maken bij het remmen tot stilstand een krakend geluid. Ook bij het remmen tot stilstand krijg je een geluid van de rubbers. Heb al lang langs de garage geweest voor dit en het ligt aan het hybride systeem vertellen ze mij en daar niets aan te doen is. Heb al met andere hybrides en/of automaat gereden en deze hadden dat zeker niet. Heb het hier ook niet over een klein geluid. Als ik de wagen waar ik woon moet parkeren en met het vooruit en achteruit op de remmen te duwen of zelfs aan mijn stuur te draaien horen ze het geluid zelfs tot het 2de verdiep appartement. Dit noem ik al geen klein geluidje meer en dit stoort me enorm hard. Als ze mij dan gaan vertellen dat het aan het hybride systeem ligt en andere hybrides waar ik mee heb gereden het niet hebben een beetje zever in pakjes. Hoop dat ze voor deze toch een oplossing kunnen vinden. Het is een wagen die goed rijdt met een mooie afwerking en de kleinere punten van hierboven ga ik zeker mee kunnen leven maar met dat geluid zeker niet!

Uitvoering1.8 Hybride
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand8.500 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor5
  
 
Reactie van: Jcjcjc, datum: 6 maart 2018

Antwoord: Ik rijd nu 15 maanden in de auto waar u over spreekt maar erken dit probleem totaal niet. Ik vind dan ook dat de dealer dit bij deze auto moet zoeken want anders als dit normaal zou zijn dan heeft iedere toyota chr deze klacht, waar ik tot op heden nog niets over heb gehoord.

grt,John
een tevreden toyota chr rijder.

 
Reactie van: Paardjespad, datum: 4 oktober 2019

Antwoord: Ik heb hetzelfde probleem met mijn C-HR. Nog niet naar garage geweest, daar ik dacht dat het normaal was.

  

, datum: 15 september 2017

Forum C-HR: Heb deze wagen nu 2 weken en ben zeer tevreden over het rijgedrag van deze wagen. Hij had wel wat meer power mogen hebben, maar dat is een keuze die ik op voorhand wist en is maar bijzaak.

Nu waar ik helemaal niet tevreden over ben zijn de remmen. Deze maken vanuit stilstand wanneer je ze stilletjes loslaat of wanneer je traag gaat en rustig moet remmen een zeer vervelend en hard geluid. Mijn vriendin die op een appartement woont op het tweede verdieping kan dit to boven zelfs horen. Voor een wagen in deze prijsklasse en zelfs voor goedkope wagen vind ik dit helemaal niet kunnen. Heb al een afspraak bij de garage gemaakt en ze gaan zien wat ze hier aan kunnen doen. Heb al horen zeggen dat dit iets is waar hybrides mee zitten en dit normaal is. Als je in de stad moet rijden en je vaak traag moet rijden en remmen en mensen zitten te kijken omdat je remmen een hoop herrie maken; is geen goede reclame voor Toyota. Hoop dat ze dit kunnen oplossen want als dit niet opgelost geraakt zal ik nooit meer een Toyota kopen of leasen. Breng een auto op de markt als hij klaar is en niet met remmen die een hoop herrie maken. Als dit nu opgelost geraakt door Toyota dan ben ik meer dan tevreden over de wagen en gar er dan nog veel plezier aan beleven. Fix it!

Uitvoering1.8 Hybride
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand1.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Henks314, datum: 27 september 2018

Antwoord: Had dit ook en ze hebben er nieuwe remschijven en blokken op gezet en het probleem was weg. km 15000

Nieuwe vloermatten voor de Toyota C-HR?
Dat kan! Vanaf € 35
Just Carpets.be

  

, datum: 16 juni 2017

Forum C-HR: Voordeel :Goede rij-eigenschappen. Betere wegligging dan mijn Prius.

Nadeel : Opstarten info-systemen te traag, BARST in voorruit door constructiefout! Nog geen oplossing voorhanden! Eigenaars worden ook niet op de hoogte gebracht van dit probleem.

UitvoeringShow-hybride
Bouwjaar2017
In bezit1 jaar
KM-stand5.500 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Artemisiapirus, datum: 13 augustus 2018

Antwoord: Inderdaad, mijn C-HR is maar enkele maanden oud en vanmorgen zeer grote barst (30 cm) op de voorruit. Meteen naar de verzekering gegaan. Ik werd aangeraden om naar Carglass te gaan. Omdat ik tijd had, ben ik toch eerste naar de garage gegaan. Verkoper heeft 2 sec naar gegeken. Voila, valt onder de garantie komt blijkbaar veel voor. Gelukkig ben ik niet meteen naar Carglass gegaan, anders was het eigen bijdrage. Was wel verschieten. Had ik dat maar eerder geweten.

  

Op zoek naar meer Toyota C-HR?

Bezoek ook het forum in:


 
MeFirst
Suzuki SX4 S-CrossSuzuki SX4 S-Cross
★★★☆☆
Honda HR-VHonda HR-V
★★★★☆
Fiat 500 X CrossFiat 500 X Cross
★★★☆☆
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs

KM-kosten