3 september 2010
Toyota Auris (2006 - 2012)

Toyota Auris (2006 - 2012)

Toyota gaat op zoek naar de meest vervuilende dieselwagen

Autozine
3 september 2010 | Vanaf 4 september gaat Toyota Belgium op zoek naar de meest vervuilende dieselwagen in België om deze te vervangen door een gloednieuwe en milieuvriendelijke Auris Hybrid. Via radiospots worden alle Belgen opgeroepen om hun dieselwagen in te schrijven op de site toyota.be. Op 14 september worden er uit alle ingeschreven auto's twintig gekozen op basis van hun cilinderinhoud, leeftijd, verbruik en kilometerstand. Vier dagen later, op zaterdag 18 september, zullen de 20 geselecteerde eigenaars uitgenodigd worden om met hun dieselwagen naar een nog geheime plaats af te zakken, waar onder andere de uitstoot van stikstof dioxide (NOx) en fijn stof van hun voertuig onder toezicht van een deurwaarder zal worden gemeten. De meest vervuilende auto zal Toyota ter plekke op een spectaculaire wijze doen verdwijnen. De eigenaar krijgt dan meteen een gloednieuwe en milieuvriendelijke Auris Hybrid in de plaats.
Ik wil van mijn auto af

Met deze actie wil Toyota duidelijk maken dat er alternatieven bestaan voor diesel. Momenteel kiest meer dan 75% van de Belgen die een nieuwe auto kopen voor een dieselmotor omdat ze denken dat dit goedkoper, minder vervuilend en een betere investering is. Niets is minder waar. Voor mensen die minder dan 25.000 km per jaar afleggen en geregeld in druk of stadsverkeer rijden, is het volgens Toyota voordeliger om met een hybride te rijden. Zeker 50% van de Belgische bevolking beantwoordt aan dit profiel, wetende dat we gemiddeld ongeveer 15.000 km per jaar afleggen met onze auto en dat ons land één van de meest verstropte wegennetten heeft van Europa. Dit wil zeggen dat minstens 25% van de Belgen een verkeerde keuze maakt bij de aankoop van een nieuwe wagen. Kiezen voor een benzine hybride in plaats van een diesel zou voor deze personen niet alleen goedkoper zijn, ze zouden er ook het milieu minder mee belasten.

Toyota Auris (2006 - 2012)

Om de hardnekkige vooroordelen over de voordeligheid en milieuvriendelijkheid van diesel te weerleggen, start Toyota samen met de verkiezing van de meest vervuilende dieselwagen van België nog een tweede campagne in september, waarbij de verschillende mythes rond diesel worden aangepakt. Om de argumenten kracht bij te zetten, worden in de advertenties de vijf voordelen van de Auris hybride vermeld die geen enkel ander voertuig op de markt bundelt. Deze zijn:

  1. 136 pk voor een verbruik van 3,8 liter/100 km
  2. een prijs onder € 19.999 (met vergelijkbare of betere uitrusting)
  3. een autonomie van meer dan 900 km
  4. een CO2-uitstoot van 89 gr/km, een NOx-uitstoot van minder dan 0,006 g/km en een fijn stof uitstoot van 0,000 g/km
  5. een garantie tot 8 jaar

De eerste persoon die een op de markt beschikbare auto vindt die beter presteert op al van deze vijf punten samen, krijgt ook een splinternieuwe Auris hybrid.

WijKopenAutos.be
Toyota levert 400.000ste hybride wagenToyota levert 400.000ste hybride wagen
26 januari 2012
Toyota vernietigt meer vervuilende wagenToyota vernietigt meer vervuilende wagen
18 september 2010
Toyota maakt prijzen Auris HSD bekendToyota maakt prijzen Auris HSD bekend
15 april 2010
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs

Reacties