vrijdag, 17 januari 2020
 

Laatste tests

17 januari 2020

Autosalon Brussel 2020

Autosalon Brussel 2020

Belgische bestseller

12 januari 2020 |

Het gaat niet goed met autoshows. De ooit fameuze internationale autoshows van Parijs en Frankfurt zijn gereduceerd tot nationale feestjes. De gezaghebbende Autosalon van Geneve wordt ieder jaar kleiner. De exotische autoshow van Tokyo was afgelopen jaar een aanfluiting. Maar het Autosalon van Brussel is onverminderd succesvol. Wat maakt onze nationale autoshow zo succesvol?

Volkswagen Golf 8

Volkswagen Golf 8

Verdeel en heers

20 december 2019 |

Het is een voldongen feit: de Volkswagen Golf zet de standaard. De Golf is de meest verkochte wagen in zijn soort en bepaalt dus als vanzelf de norm. De Golf is zo succesvol omdat Volkswagen als geen ander weet wat "het volk" wil. Echter, daarin ontstaat nu een tweedeling. Het ene deel van het volk wil een vertrouwde wagen, het andere wil vernieuwing. Hoe lost Volkswagen dat probleem op?

Opel Corsa

Opel Corsa

Frans hart, Duitse ziel

19 december 2019 |

Voor veel merken vormt het topmodel het visitekaartje. Bij Opel is dat juist het instapmodel: de Corsa. Dat heeft twee redenen: de Corsa is veruit het meest verkochte model van Opel, dus ook het model dat het meest met het merk wordt geassocieerd. Belangrijker is echter dat Opel als doel heeft om geavanceerde techniek bereikbaar te maken voor een groter publiek en dat gaat het beste met een populair en voordelig model. Maak kennis met het nieuwe visitekaartje van Opel: de zesde generatie van de Corsa.

Peugeot 208

Peugeot 208

Verleidelijke lijnen

13 oktober 2019 |

Eén ding is direct duidelijk: Peugeot wil verleiden. Van alle wagens in dit segment heeft de tweede generatie van de 208 het meest uitgesproken en gewaagde lijnenspel. Daarbij heeft de 208, net als iedere andere nieuwe Peugeot, een eigenzinnige "iCockpit". Bij het zien van al dat moois rijzen als vanzelf twee vragen: rijdt de 208 zo goed als hij eruit ziet en is de 208 een verstandige verleiding?

Kia XCeed

Kia XCeed

Toevalstreffer

17 september 2019 |

Twee feitjes over de Kia XCeed. De wagen is per toeval tot stand gekomen. En nu de XCeed eenmaal is gerealiseerd, verwacht Kia dat het model de verkopen van alle andere versies van de Ceed zal overtreffen. Hoe kan een wagen "per ongeluk" worden ontworpen? En zal deze toevalstreffer daadwerkelijk succesvol zijn?

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Bovengemiddeld middenmaatje

16 september 2019 |

SUV's zijn populair. Mazda speelt daar handig op in met een compacte en een grote SUV: de CX-3 en CX-5. Daar komt nu een middelgrote SUV bij: de CX-30. Is er inderdaad ruimte voor nog een SUV? En heeft deze nieuwkomer de kwaliteiten om net zo succesvol te worden als de andere SUV's van Mazda?

Skoda Scala

Skoda Scala

Een nieuwe koers varen

18 augustus 2019 |

Skoda maakt verstandige en nuchtere wagens. Een Skoda biedt alles wat nodig is, maar niet meer dan dat. Op die manier kan de prijs scherp blijven en dat maakt een Skoda tot een slimme keuze. Maar... nu introduceert Skoda de Scala. Een middelgrote wagen die de ruimte én de uitrusting van een klasse hoger biedt. Is de Scala wel een echte Skoda?

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Te mooi om waar te zijn?

17 augustus 2019 |

Op Internet geldt: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook. Dus als er een nieuwe autofabrikant opstaat die een middelgrote sedan aanbiedt die geen uitstoot heeft, sneller is dan de gemiddelde sportwagen, comfortabeler is dan een limousine, zelf kan sturen, in het gebruik goedkoper is dan de kleinste stadwagen en een aanschafprijs heeft van de gemiddelde zakenwagen, dan is dat reden voor scepsis. Terecht?

Nissan LEAF e+

Nissan LEAF e+

Doorstromen

13 augustus 2019 |

Met de Leaf heeft Nissan een duidelijk doel voor ogen: elektrisch rijden bereikbaar maken voor een grote doelgroep. Toch is het niet alleen de prijs die daarbij telt. Met de toenemende concurrentie is het vooral belangrijk om het beste product voor de beste prijs te bieden. Daarom brengt Nissan nu een nieuwe versie van de Leaf uit met een grotere batterij en een sterkere motor. Maak kennis met de "Leaf e+".

Toyota Corolla Touring Sports

Toyota Corolla Touring Sports

Op het verlanglijstje?

12 augustus 2019 |

Een Toyota Corolla op het verlanglijstje? Kunt u het zich voorstellen? Nee toch? Bij de Corolla draait het al decennia lang om functionaliteit, degelijkheid en betrouwbaarheid. Goede eigenschappen, maar geen zaken die een wagen begeerlijk maken. Toyota had echter ook een verlanglijstje. Het wilde de Corolla mooier en sportiever maken. Is dat gelukt?

Ik wil van mijn auto af