zondag, 28 november 2021
 

Laatste tests

28 november 2021

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Een tikkeltje ondeugend

9 september 2020 | Wanneer nieuwe wagens worden aangekondigd, tonen autofabrikanten tegenwoordig eerst de elektrische versie. Later volgt dan het nieuws dat er ook een versie met hybride of conventionele aandrijving zal komen. Bij de aankondiging van de vierde generatie van de Yaris ging het precies andersom: Toyota toonde eerst een raceversie en pas later volgde het nieuws over tamme en meer alledaagse varianten. Nu is het tijd voor een eerste proefrit en rijst de vraag: hoe spannend is de nieuwe Yaris?

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Het nieuwe normaal

8 juli 2020 | Geef een team van enthousiaste techneuten een opdracht en er gebeurt iets bijzonders. De opdracht wordt uitgevoerd en het product doet wat het moet doen. Maar waarschijnlijk doet het nog veel meer dan dat, omdat de technici niet van ophouden weten. Dat is vooral merkbaar in elektrische wagens, waarbij techniek een hoofdrol speelt. Toch kan het ook anders: maak kennis met de Mazda MX-30.

Polestar 1

Polestar 1

Het visitekaartje

15 juni 2020 |

Polestar is een nieuw merk dat zich toelegt op exclusieve, elektrische wagens. Met de "Polestar 1" geeft het nu zijn visitekaartje af. Oogstrelende vormgeving en technische specificaties om van te watertanden laten zien waartoe Polestar in staat is en zetten de toon voor de toekomstige modellen. Is de Polestar 1 vooral een boegbeeld om te bewonderen of is het juist een droomwagen om zo snel mogelijk aan te schaffen?

Nissan Juke

Nissan Juke

Haat of liefde?

19 april 2020 |

Wat is de beste manier om een succesvolle wagen te maken? Is dat door een product aan te bieden dat geen uitgesproken karakter heeft, zodat het misschien minder aanspreekt maar zeker niemand tegenstaat? Of het is juist door te kiezen voor een sterk karakter met als gevolg dat het haat of liefde wordt? Nissan kiest met de Juke overduidelijk voor die laatste optie. De vraag is daarom: wat wordt het voor de proefrit? Haat of liefde?

Honda e

Honda e

Verliefd

16 februari 2020 |

Een uiterlijk om verliefd op te worden. Een uitrusting die niets te wensen over laat. De geheel elektrische "Honda e" is een echte verleider! Echter, voor de prijs van de Honda e bieden andere merken grotere elektrische wagens die ook nog eens een groter bereik hebben. Is de Honda e een kostbaar speeltje of een doordacht concept?

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Gezinsvriendelijke verleider

1 februari 2020 |

Een wagen wordt deels gekozen met het verstand en deels met het gevoel. Als het aan de individuele automobilist ligt, dan krijgt het gevoel de overhand. In dat geval zijn vormgeving en techniek de belangrijkste redenen om voor een bepaalde wagen te kiezen. Maar wat als het een gezinswagen moet zijn? Dan tellen ook ruimte, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. Misschien is de nieuwe Peugeot 2008 dan een optie?

Ford Puma

Ford Puma

Klaar voor de aanval

31 januari 2020 |

Ford gaat in de aanval! De komende tijd zal Ford nieuwe modellen introduceren, waarbij sterk wordt ingezet op elektrische of deels elektrische aandrijving. Het eerste nieuwe model is de toepasselijk genaamde "Puma". De belangrijkste wapens zijn een nieuwe huisstijl, mild-hybrid techniek en Fords kenmerkende ondersteltechniek. Zal dit roofdier in zijn aanval slagen?

Autosalon Brussel 2020

Autosalon Brussel 2020

Belgische bestseller

12 januari 2020 |

Het gaat niet goed met autoshows. De ooit fameuze internationale autoshows van Parijs en Frankfurt zijn gereduceerd tot nationale feestjes. De gezaghebbende Autosalon van Geneve wordt ieder jaar kleiner. De exotische autoshow van Tokyo was afgelopen jaar een aanfluiting. Maar het Autosalon van Brussel is onverminderd succesvol. Wat maakt onze nationale autoshow zo succesvol?

Volkswagen Golf 8

Volkswagen Golf 8

Verdeel en heers

20 december 2019 |

Het is een voldongen feit: de Volkswagen Golf zet de standaard. De Golf is de meest verkochte wagen in zijn soort en bepaalt dus als vanzelf de norm. De Golf is zo succesvol omdat Volkswagen als geen ander weet wat "het volk" wil. Echter, daarin ontstaat nu een tweedeling. Het ene deel van het volk wil een vertrouwde wagen, het andere wil vernieuwing. Hoe lost Volkswagen dat probleem op?

Opel Corsa

Opel Corsa

Frans hart, Duitse ziel

19 december 2019 |

Voor veel merken vormt het topmodel het visitekaartje. Bij Opel is dat juist het instapmodel: de Corsa. Dat heeft twee redenen: de Corsa is veruit het meest verkochte model van Opel, dus ook het model dat het meest met het merk wordt geassocieerd. Belangrijker is echter dat Opel als doel heeft om geavanceerde techniek bereikbaar te maken voor een groter publiek en dat gaat het beste met een populair en voordelig model. Maak kennis met het nieuwe visitekaartje van Opel: de zesde generatie van de Corsa.