5 december 2021

Reacties Tesla Model S

Reacties van eigenaars

  

, datum: 21 december 2019

Forum Model S: Heb eind november stockwagen besteld en zou deze normaal voor het einde van het jaar moeten hebben. Heb reeds meerdere malen gemaild en telefonisch contact proberen te krijgen met de verkoper, maar deze reageert niet. Na het lezen van alle commentaren op dit forum vraag ik mij af of ik wel de goede keuze heb gemaakt. De meeste kopers blijken niet tevreden van de na-service. Er zijn proportioneel veel tekortkomingen waardoor je vaak de auto moet missen. Ik rijd nu met een Panamera en nog nooit heeft deze wagen me in de steek gelaten. Heeft iemand ervaring met het annuleren van de bestelling? Alle informatie welkom.

Uitvoering100D
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2019
In bezit1 jaar
VerdelerAmsterdam

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
 
Reactie van: Vanackermichel, datum: 25 januari 2021

Antwoord: Wacht al 5 maanden op de activering van de app.

  

, datum: 10 juli 2019

Forum Model S: Algemene bouwkwaliteit is niet goed, veel geluiden, slechte deur en raamrubbers, deurklinken allemaal al vervangen, batterij is al vervangen, achterophanging vervangen op 79.000km. Wel allemaal onder garantie, maar geeft geen vertrouwen. De service is echter beneden alle peil, nemen geen telefoon op, je kan enkel via de app een afspraak maken (vervelend als het dringend is).

Kortom, deze auto en de bijhorende service is zijn prijs NIET waard. En de snufjes... heb nog een Volvo XC90, autopilot en cruise 0ontrol daarvan zijn minstens even goed, service 100 keer beter... voor mij niet meer...

Forum onderhoud (onbekende dealer): Tja, als je de telefoon niet kan opnemen en enkel via een app bereikbaar bent, dan kan ik daar echt niets positief over zeggen...

Forum verkoop: Matig, je wordt niet echt in de watten gelegd zoals bij andere topmerken. Momenteel trouwens geen enkele wagen in de showroom bij Tesla Gent, vreemd...

Uitvoering85D
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2015
In bezit4 jaar
KM-stand80.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort3
Motor8
  
 
Reactie van: Andre, datum: 7 augustus 2019

Antwoord: Rijd reeds 4 jaar met Model S, 160.000 km zonder problemen.
Na 150.000 km 1 deurhendel stuk, kostprijs 300 euro

Voor de rest prima auto, vorige wagen Mercedes S-Klasse, goede wagen met iets meer comfort maar hoge onderhoudskosten.

  

, datum: 14 juni 2019

Forum Model S: Slechte service bij een 2d ehands Tesla s60 2013, spiegel bij aankoop zat muurvast en draaien niet automatisch in. Handicap bij het inrijden garage breedte 2,30 m. spiegels vervangen door nieuwe die wel elektrisch indraaien, maar Tesla weigert deze te activeren met een update. Nog nooit meegemaakt dat een automerk zoiets weigert. Droomwagen word de grond ingeboord door TESLA zijn aardslechte service.

Forum onderhoud (onbekende dealer): Je bent gewaarschuwd.

Forum verkoop: Denk 2x na voor je een TESLA koopt, mooie wagen rijd goed maar slechte service.

Uitvoering60
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand122.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 4 juni 2019

Forum Model S: Service beneden alle peil. Rijdt zeer goed, echt een plezier. Maar klein probleem word niet opgelost.. inrit garage redelijk smal en daarom moet ik telkens mijn spiegels met de hand in en uitplooien. Heb nu andere spiegels met motor om deze elektrisch te bedienen en ook de bediening daarvoor gemonteerd. Nu zoek ik de upgrade voor dit te kunnen gebruiken maar vind die nergens. Verdeler in Belgie antwoord niet en zo sta ik geen stap verder. Overal waar ik kan vraag ik om deze upgrade maar krijg geen antwoord. Dus service ongehoord slecht nog nooit meegemaakt bij mijn andere wagens (Volvo en Mercedes) dus moet ik nog altijd uitstappen om mijn spiegels uit of in te doen om mijn garage uit of in te rijden. bedankt Tesla

Forum verkoop: Goede wagen rijd perfect maar service ondermaats krijgt gewoon geen antwoord op mijn mails.

Uitvoering60
Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2013
In bezit1 jaar

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor6
  
  

, datum: 6 april 2019

Forum Model S: Beste wagen ooit. Bijzonder klantvriendelijk. Zopas tweede Tesla gekocht.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2015
In bezit3 jaar
KM-stand147.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 13 november 2018

Forum Model S: De Tesla is onze eerste electrische auto en ik zou nooit meer terug willen naar diesel of benzine. Elke ochtend met een volle "tank" vertrekken (laad 's nachts op in de garage). De exacte "range" ken ik zelf niet want deze ligt veel hoger dan de afstand die ik dagelijks afleg, en zoals ik reeds aangaf, vertrek ik 's ochtends steeds met opgeladen batterij. Nooit meer tijd verliezen bij het tanken, zalig!

De Model S is een plezier om mee te rijden, je kijkt echt uit naar de volgende trip. Verder is de auto-pilot super. Een paar weken geleden nog naar de Zwitserse grens getrokken zonder problemen. Stapte na de rit fris uit de wagen. Ik had zeker voor 85% op auto-pilot gereden zonder ook maar een probleem tegen te komen.

Ik heb in het verleden 16 jaar voor een grote leasing firma gewerkt en heb dus met heel veel verschillende wagens gereden. Laat mij vandaag kiezen tussen om het even wat en ik moet geen seconde twijfelen dat het opnieuw de Tesla Model S zou worden.

Forum onderhoud (onbekende dealer): Er was blijkbaar een kleine obstructie in de leidingen van de hydrolische ophanging. Iets waar ik geen last van had en zelf niet had opgemerkt. Tesla heeft dit echter wel opgemerkt en heeft dit direct opgelost (halve dag auto achtergelaten en vervang Tesla gekregen). Dit was blijkbaar bij de fabrikage gebeurd.


Brandstofelektriciteit
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand6.500 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor10
  
  

, datum: 2 maart 2018

Forum Model S: Deze auto doet wat ik ervan verwachtte. Hoogstens de beloofde km zijn minder dan verteld maar ik koos dan ook voor de lichtste versie, als de batterij leeg is, is het ook hoog tijd om de benen te strekken en er zijn voldoende laadplaatsen.

Forum verkoop: Het levermoment werd niet gerespecteerd.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand3.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  
 
 1 

Mercedes E-KlasseMercedes E-Klasse
★★★★☆
Jaguar XFJaguar XF
★★★☆☆
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs

KM-kosten