10 juni 2010
Suzuki Swift (2010 - 2017)

Suzuki Swift

Magyar Suzuki neemt nieuwe Swift in productie

Autozine
10 juni 2010 | Magyar Suzuki Corporation (MSC) hield vandaag zijn Line-Off Ceremonie voor de gloednieuwe Swift die van de productieband rolde in de fabriek van Esztergom (Hongarije). Deze serieproductie is meteen een wereldpremière, Magyar Suzuki is de eerste fabriek ter wereld die het nieuwe model produceert. De nieuwe Swift verschijnt vanaf de herfst van 2010 op de Europese markten.
Ik wil van mijn auto af

De Line-Off Ceremonie voor de nieuwe Swift in het Hongaarse Esztergom werd bijgewoond door genodigden, industrieleiders en hoge vertegenwoordigers van de Hongaarse overheid. Dr. Viktor Orbán, de premier van Hongarije, Mr. György Matolcsy, Minister van Nationale Economie, Dr.Tetsuo Ito, Japans ambassadeur in Hongarije, Tamás Meggyes, burgemeester van Esztergom en Osamu Suzuki, voorzitter en CEO van Suzuki Motor Corporation, knipten het lint door terwijl de nieuwe Swift van de productieband rolde.

Suzuki Swift (2010 - 2017)

De volledig nieuwe benzinemotor K12B met Dual-VVT (variabele inlaat- en uitlaatkleptiming) is een evolutie van huidige M13A motor, maar dan met een kleiner slagvolume, waarbij echter tegelijk het maximumvermogen en het maximumkoppel zijn verhoogd. De nieuw ontwikkelde dieselmotor D13A met DDiS (common-rail brandstofinjectie) beantwoordt aan de Euro 5-norm dankzij het fijnere motorbeheer en het terugdringen van mechanische frictie.

Het ruime gebruik van hoogwaardig staal maakt de carrosserie van de volledig nieuwe Swift heel wat lichter en stijver. De verhoogde torsiestijfheid, de bredere banden met grotere diameter, laag profiel en een grotere spoorbreedte, het verbeterde ontwerp van de bodemplaat zouden zorgen voor een sportiever rijgedrag.

Het interieurdesign van de nieuwe Swift heeft zwart als basiskleur, aangevuld met contrasterend zilver.

WijKopenAutos.be
Nieuwe Swift Sport debuteert op IAA 2011Nieuwe Swift Sport debuteert op IAA 2011
10 augustus 2011
Suzuki introduceert nieuwe SwiftSuzuki introduceert nieuwe Swift
9 september 2010
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs

Reacties