8 maart 2011
 

Suzuki S-Concept

Suzuki toont S-Concept in Geneve

Autozine
8 maart 2011 | Suzuki heeft de S-Concept onthuld tijdens het Salon van Geneve. De Swift S-Concept is afgeleid van de nieuwe Swift. Suzuki ontwierp deze concept om een sportieve tint te geven aan het concept van de Swift.
Info

In 1990 werd de Swift GTI voorgesteld, de sportieve versie van de toenmalige Swift, gevolgd door de Ignis Sport. In september 2006 volgde de Swift Sport, afgeleid van het eerste globale strategische model van Suzuki, met duidelijk de genen van zijn sportieve voorgangers. De Swift Sport maakte veel fans door zijn rijdynamiek. De Swift S-concept is de meest recente incarnatie van de filosofie van Suzuki, om sportieve, compacte wagens uit te brengen.

Suzuki

De Swift S-Concept is de sportieve afgeleide van de Swift, die gelanceerd werd op het salon van Parijs in 2010. Het koetswerk, dat lager en breder (60mm) is dan de standaard Swift, laat de wagen minder compact lijken dan hij in werkelijkheid is. De sportieve bumpers en de grote spoiler achteraan roepen een gevoel van kracht op, terwijl de 18-duims wielen een solide en stabiele look geven. De lichten voor- en achteraan geven dan weer een high-tec - look.

De sportieve genen van Suzuki komen ook terug in de gele carrosseriekleur. De kleur, die varieert volgens de hoek waaruit men kijkt, geeft een dynamische en snelle indruk.

Suzuki introduceert gefacelifte IgnisSuzuki introduceert gefacelifte Ignis
3 maart 2020
Grondige make-over voor Suzuki S-CrossGrondige make-over voor Suzuki S-Cross
22 augustus 2016
Suzuki introduceert nieuwe BalenoSuzuki introduceert nieuwe Baleno
18 september 2015
Nieuwe Swift Sport debuteert op IAA 2011Nieuwe Swift Sport debuteert op IAA 2011
10 augustus 2011