20 oktober 2009

Suzuki

Suzuki op het 41ste Autosalon van Tokyo

20 oktober 2009 - Suzuki zal ruimschoots aanwezig zijn op het Autosalon van Tokyo 2009, dat zal plaatsvinden in het internationaal congrescentrum Makuhari Messe van Chiba, van 21 oktober tot 4 november 2009. Suzuki zal op de stand auto's, moto's, elektrische fietsen en elektrische rolstoelen bijeenbrengen onder het thema mobiliteit in de ruimste zin. Naast het Suzuki gamma, zullen ook de verschillende toekomstplannen van het merk naar voor gebracht worden.

De Swift Plug-in Hybrid is een concept die een elektrisch motor, een accu en een door thermisch motor herlaadbare generator omvat. Via een stekker in het stopcontact kan de accu worden opgeladen en indien de accu onderweg uitgeput raakt, wordt deze opgeladen door een generator die op haar beurt wordt aangedreven door een kleine motor. De Swift Pug-in Hybrid is de milieuvriendelijke oplossing voor korte ritten (20 km) zoals die veel voorkomen in het dagelijkse gebruik, maar kan dankzij de generator ook voor langere afstanden gebruikt worden.

Suzuki

De SX4-FCV combineert een high perfomance brandstofcel (geproduceerd door GM) met een door Suzuki ontwikkelde hoge druk waterstoftank (70Mpa). Een lichte compacte condensator verbetert de prestaties door de energie die tijdens het remmen vrijkomt op te slaan en te hergebruiken tijdens acceleratie. Suzuki heeft toelating gekregen van de regering om deze wagen op de openbare weg te testen en gebruikt de resultaten voor de verdere ontwikkeling naar de toekomstige commercialisatie van de SX4-FCV.

De Suzuki MIO is een elektrische rolstoel voorzien van een brandstofcel met methanol, die de klassieke accu met lood vervangt. De methanol wordt in een soort patroon gestockeerd, die gemakkelijk te wisselen is door een vervangpatroon die zich in de stoel bevindt. De gebruiker geniet zo van een grotere autonomie en hoeft niet bang te zijn om tot stilstand te komen. Suzuki startte met het testen van de MIO in samenwerking met de regering van Shizuoka in november 2008 om zijn betrouwbaarheid nog te verbeteren voor een toekomstige commercialisatie.

Suzuki