22 april 2011

Suzuki

Suzuki onthult Kizashi Ecocharge Concept

22 april 2011 - American Suzuki Motor Corporation (ASMC) onthulde tijdens een persconferentie op de New York International Auto Show (NYIAS) 2011 een benzine/elektriciteit-concept van de Kizashi. Deze variant van de vierdeursberline werd Kizashi EcoCharge Concept gedoopt en weerspiegelt de inspanningen die Suzuki levert op het vlak van duurzame en maatschappelijk verantwoorde mobiliteit.
Autoparts

De Kizashi EcoCharge Concept wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder-in-lijn benzinemotor, die ondersteund wordt door een elektrische krachtbron. Deze laatste bestaat uit een vloeistofgekoelde 15 kW sterke motor/generator die aan een 115 volt sterke luchtgekoelde lithium-ionbatterij gekoppeld wordt. Deze combinatie zorgt voor een aanzienlijke verbruiksdaling en levert een elektrische boost tijdens het accelereren. Op de snelweg gaat de Kizashi EcoCharge Concept prat op een besparing van 25% ten opzichte van de standaard-Kizashi.

Suzuki

Het vermogen wordt gecontroleerd met behulp van een automatische overbrenging met zes verhoudingen die gekenmerkt wordt door een zachte werking en een schokvrije krachtontplooiing wanneer de bestuurder daarom vraagt.

Het exterieurontwerp van de Kizashi EcoCharge Concept komt helemaal tot zijn recht dankzij de unieke witte reflecterende satijnlak met een subtiele blauwe onderlaag. Om dit studiemodel extra te onderscheiden van de productieversie, kreeg het speciale koplampeenheden en in de snuit ingewerkte led-mistlichten vooraan. De lichtgewicht aluminium velgen ogen bijzonder futuristisch en rusten op banden met lage rolweerstand.

Suzuki
Ik wil van mijn auto af
WijKopenAutos.be