9 augustus 2005
Nieuws

Suzuki Grand Vitara

Suzuki maakt specificaties nieuwe Grand Vitara bekend

9 augustus 2005 - De Grand Vitara beleeft zijn premie re tijdens de I.A.A. in Frankfurt die op 13 september van start gaat. Daar schittert hij in twee carrosserie-varianten: als driedeurs en als vijfdeurs. Beide uitvoeringen zijn groter en ruimer dan hun voorgangers.

De driedeurs is 70 millimeter gegroeid en komt daarmee op een lengte van 4.005 millimeter. Het interieur is ruim genoeg voor vier inzittenden. Met de in gelijke delen neerklapbare achterbank neergeklapt, ontstaat een bagageruimte van 516 liter. De Grand Vitara vijfdeurs is 255 millimeter langer dan het vorige model en komt daarmee uit op 4.470 millimeter. Het interieur is ruim genoeg voor vijf inzittenden en bagage. Door de gescheiden neerklapbare achterbank (verhouding 60:40) is een maximum laadvolume van 758 liter te bereiken.

Suzuki Grand Vitara

De nieuwe SUV staat op een nieuw platform: een zelfdragende carrosserie met een ingebouwd ladderchassis. De combinatie zorgt volgens Suzuki voor een bijzonder stabiel en soepel rijgedrag, terwijl de prestaties in het terrein zouden kunnen wedijveren met de krachtigste terreinauto's. De nieuwe Grand Vitara beschikt over permanente vierwielaandrijving, met hoge en lage gearing (5-deurs en dieseluitvoering 3-deurs). De functies van het 4x4-systeem kunnen geselecteerd worden met een draaiknop op het dashboard.

Er komen twee benzinemotoren beschikbaar: een 1.6 liter van 78 kW (106 pk/5.900 t.p.m.) en een 2.0 liter van 103 kW (140 pk/6.000 t.p.m.). De derde krachtbron betreft een common-rail diesel van 1.9 liter en een vermogen van 95 kW (129 pk/3.750 t.p.m.).

Suzuki Grand Vitara

ABS en elektronische remkrachtverdeling behoren tot de standaarduitrusting. Uiteraard zijn er airbags voorin; zij-airbags en gordijnairbags zijn afhankelijk van de uitvoering standaard. Climate control, sleutelvrije startfunctie en bediening van de audio vanaf het stuurwiel staan eveneens op de uitrustingslijst. De prijzen worden in september bekendgemaakt.