4 november 2009
Nieuws

Subaru Legacy

Subaru Legacy wint Best Value Award

4 november 2009 - De 'Auto van het Jaar'-verkiezing in Japan kent een andere opzet dan zijn Europese en Amerikaanse evenknieƫn. In Japan zijn er onder deze noemer namelijk meerdere onderscheidingen te winnen. Zoals de 'Best Value Award', die dit jaar naar de nieuwe Subaru Legacy-serie ging, waartoe ook de nieuwe Subaru Outback wordt gerekend.
Ik wil van mijn auto af

Deze onderscheiding werd aan de Legacy-serie toegekend in het kader van de Japanse 'Auto van het Jaar 2009-2010'-verkiezing, waaraan alle in de periode van 1 november 2008 tot en met 31 oktober 2009 in Japan geïntroduceerde nieuwe personenauto's deelnamen, ongeacht het land van herkomst. De eer gaat zowel naar de Legacy Sedan, de Legacy Touring Wagon als de Subaru Outback.

Subaru Legacy

De juryleden van de in Japan hoog aangeschreven verkiezing roemen de nieuwe Subaru-modellen vanwege hun rijeigenschappen, de verregaand doorontwikkelde technologie, zoals het Symmetrical AWD-systeem en de boxermotoren, en de aantrekkelijke consumentenprijzen. Dit alles overtuigde de jury van het feit dat de Legacy/Outback-lijn van alle deelnemers de meeste 'waar(de) voor zijn geld' biedt.

Na ontvangen titels in eerdere edities van de Car of the Year Japan-verkiezing was het nu de tweede achtereenvolgende keer dat Subaru een onderscheiding in dit kader kreeg opgespeld. Viel dit maal de Legacy-serie in de prijzen, vorig jaar kreeg de Subaru Exiga de 'Most Fun Award'.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be