3 mei 2010
Nieuws

Subaru Legacy

Grand Prix award voor Subaru Legacy

3 mei 2010 - Een toevalstreffer is het niet meer: opnieuw veroverde een Subaru een onderscheiding voor zijn veiligheidsniveau. Nu is de jongste Legacy-generatie bekroond met de 'Grand Prix Award' in de Japanse JNCAP- botstests! Het is de derde achtereenvolgende maal dat Subaru in de JNCAP (Japan New Car Assessment Program) met de hoogste gaat lopen. Overigens beperkt dit zich zeker niet tot één model, want in voorgaande edities vielen zowel de Subaru Impreza, de Forester, de Exiga als nu dus de Subaru Legacy in de prijzen.
Ik wil van mijn auto af

De Subaru Legacy is de enige van alle deelnemende auto's die in het kader van de meest recente JNCAP-tests werd onderscheiden met de 'Grand Prix Award'. Dit door de maximaal haalbare scores die de auto liet noteren op het gebied van inzittendenbescherming voor bestuurder en passagier voorin, voetgangersprotectie en bescherming tegen een whiplash, terwijl ook de bescherming van passagiers achterin met een absolute topscore werd beloond.

Subaru Legacy

Evenals de Europese-, Amerikaanse en Australische NCAP-botsproeven heeft de Japanse JNCAP tot doel de autofabrikanten ertoe te bewegen zo veilig mogelijke auto's te bouwen. Dat geldt ook voor de jongste generatie Subaru Legacy, die recent ook werd bekroond tot 'Top Safety Pick 2010' door het Insurance Institute of Highway Safety (IIHS) in de VS en zowel in de Australische ANCAP als de Europese EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaalde vanwege het veiligheidsniveau.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be