1 april 2010
Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Subaru toont nieuwe Impreza WRX STI

Autozine
1 april 2010 | Subaru lanceert op de New York International Motor Show (2 tot en met 11 april) de 2011 uitvoeringen van de Impreza WRX STI! Bovendien introduceert Subaru daar op basis van de top-Impreza een 4-deurs sedanmodel. Wel gaat het hier om de WRX STI versies met Amerikaanse specificaties.
Ik wil van mijn auto af

Vanuit het concept 'De snelste WRX STI ooit' is deze vernieuwde Impreza ontwikkeld om de rijprestaties op een hoger plan te brengen. De WRX STI krijgt niet alleen een geprononceerdere styling; het onderstel werd na uitputtend testwerk op de Nürburgring en diverse Japanse circuits ingrijpend gewijzigd voor maximaal rijplezier. Denk hierbij aan een volledig nieuwe setup met onder andere aanpassingen aan zowel de voor- als achterwielophanging, stabilisatoren en veerdemping. De hoogte van de auto kon hierdoor bovendien nog 5mm omlaag worden gebracht.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

Op het vlak van styling voerde Subaru wijzigingen door aan de bumperhoeken, de grille en de voorspoiler. Ook het design van de 18-inch wielen is nieuw. De twee dubbele uitlaten aan weerszijden laten duidelijk zien dat het hier gaat om een rasechte sportwagen. Binnenin werden de kleuren aangepast en de afwerking verbeterd, terwijl de audio-installatie een Bluetooth-functie en een USB-aansluiting kreeg (in de opbergruimte tussen de voorste zetels).

Het spreekt voor zich dat alle wijzigingen aan de 5-deurs Impreza WRX STI meteen ook worden toegepast op het toegevoegde model, de 4-deurs WRX STI sedan. Verreweg het meest opvallende detail aan deze auto is de grote, driedimensionaal gevormde achtervleugel. Daarnaast kenmerkt ook het vierdeurs model zich door de twee dubbele uitlaten, die overigens optisch zijn opgenomen in de achterbumper/diffuser.

Subaru Impreza (2007 - 2011)

De op deze autoshow getoonde 2011 Subaru Impreza WRX STI beschikt over een 2,5 liter turboboxermotor, in dit geval goed voor 310 pk bij 6.000 tpm. De nieuwe 4-deurs sedanuitvoering meet in lengte 4.580 mm tegen 4.415 mm voor het 5-deurs model. De breedte en hoogte komen met respectievelijk 1.795 en 1.470 mm overeen, evenals de wielbasis van 2.625 mm.

WijKopenAutos.be
Subaru test snelste WRX STI ooitSubaru test snelste WRX STI ooit
9 juni 2010
 

Info

Technische fiche

Prijs

Reacties