7 maart 2018

SsangYong e-SIV

SsangYong toont e-SIV

7 maart 2018 - De nieuwe, op het salon van Genève 2018 onthulde e-SIV-conceptauto is een strategisch model voor SsangYong, dat de toekomstige aanpak van het merk illustreert op het vlak van elektrische voertuigen, connectiviteit en autonoom rijden. De e-SIV is een elektrisch voertuig (EV) uit het C-segment en de vijfde elektrische conceptauto die het bedrijf presenteert. Eerdere modellen waren de KEV1 (2010), de KEV2 (2011), de e-XIV (2012) en de Tivoli EV-R (die in 2015 werd gepresenteerd op het autosalon van Genève).
Ik wil van mijn auto af

De e-SIV, wat staat voor Electric Smart Interface Vehicle, werd ontwikkeld om aan te tonen hoe vastbesloten SsangYong is om een geconnecteerde mobiliteitsoplossing te creëren in combinatie met autonoom rijden. Het bedrijf erkent dat verandering met het oog op een toekomstig mobiliteitsdenken alleen zal voortspruiten uit positieve interesse van de consument, engagement en ervaring. De e-SIV zal een cruciale rol spelen bij de ontwikkeling van de volgende generatie SUV's en EV's van SsangYong.

SsangYong

De technologie voor autonoom rijden van de e-SIV maakt gebruik van een radar- en camerasensorsysteem. Deze zelfrijdtechnologie van niveau 2 herkent de auto en de rijstrook waarin hij rijdt en kan een veilige afstand houden tussen de auto en andere voertuigen op de weg. Deze technologie kan verder worden uitgerust met een extra sensor om de automatische rijstrookassistentie en de actieve rijfunctie uit te breiden tot niveau 3 van autonoom rijden.

De connected car-functie van de e-SIV bestaat uit drie basiselementen en omvat het op afstand laden van de batterij van de auto door de voortgang van het laden via de smartphoneapp te volgen op basis van LTE-communicatie met de gespecialiseerde dienst voor elektrische auto's.

Dankzij de telematicadienst kunnen een aantal functies op afstand worden gecontroleerd. Deze omvatten het in- en uitschakelen van de stroom, autodiagnostiek, voertuigbeheer, noodsituatierijden in geval van een ongeval en zelfs veiligheidsondersteuning voor de bestuurder.

Het derde element is een infotainmentservice. Dit creëert diensten om de functies te personaliseren op maat van individuele comforteisen via machinaal leren en cloudgebaseerde spraakherkenning, en werkt via partnerschappen om muziek, radio en smart home-functies te beheren. Deze nieuwe connected car-functie van SsangYong is bedoeld om zowel de veiligheid als het comfort te verbeteren.

WijKopenAutos.be