14 september 2011

SsangYong xIv-1

SsangYong onthult xIv-1 concept

14 september 2011 - De XIV-1 concept is een voorbeeld van SsangYong's kunnen op het gebied van design en technologie. De naam XIV-1 is afgeleid van 'eXciting user Interface Vehicle' en benadrukt de focus op de interactie met de bestuurder en passagiers. De XIV-1 is meer dan een stijlstudie. Het is de conceptversie van SsangYongs SUV, die verder zal worden uitgewerkt tot een nieuw seriemodel in het gamma van de Koreaanse constructeur.
Ik wil van mijn auto af

Het concept werd ontwikkeld om zowel het erfgoed als de toekomstige designrichting van SsangYong Motor te benadrukken. Met zijn doorlopende glasoppervlakken heeft het koetswerkdesign van de XIV-1 de proporties voor een compacte B-segment SUV. De designers putten inspiratie uit de strakke flanken van een gracieus zeiljacht, dat voor hen synoniem is voor buitenplezier en ontspanning. Door de brede C-stijlen en het slanke dak lijkt dit boven het koetswerk te zweven, wat zorgt voor een snelle en krachtige uitstraling.

SsangYong

De voorpartij van de XIV-1 sluit aan bij de stijlelementen die de nieuwe SsangYong Korando een robuuste look hebben gegeven. Tegengesteld openzwaaiende deuren geven toegang tot het interieur van de concept car en elimineren de noodzaak van B-stijlen. Dat komt niet alleen het comfortniveau voor de passagiers ten goede maar geeft de XIV-1 ook zijn ononderbroken profiel.

Elk van de vier stoelen van de conceptauto laat zich 360 graden draaien en naar voren of achteren schuiven. De breedte van het interieur wordt visueel uitgerekt door het brede, symmetrisch gelijnde instrumentenbord met aluminiumaccenten op de wijzerplaten.

SsangYong

De sleutel tot de naam van de XIV-1 ligt in zijn interieur. De gebruikersinterface steunt op het concept van een 'verlengstuk van de woonkamer' eerder dan gewoon een vervoermiddel te willen zijn. Veel functies van de XIV-1 laten zich bedienen via smartphones en de wagen zelf. Met de toestellen die de meeste bestuurders en passagiers altijd bij zich hebben kan men alles bedienen, van het audiosysteem tot de informatieweergave op het dashboard en online communicatie.

WijKopenAutos.be