20 augustus 2010

Smart

Testfase car2go afgerond

20 augustus 2010 - car2go is een nieuw en innovatief mobiliteitsprogramma dat in november 2009 werd opgestart in Noord-Amerika. Na de succesvolle lancering van het programma in Austin, Texas, is de tijd rijp om car2go in de nabije toekomst uit te rollen in andere steden in Canada en de Verenigde Staten. Welke stad de volgende car2go-stad wordt, werd nog niet bekend gemaakt.

Tegen oktober 2010 komt de testfase van car2go ten einde. Momenteel wordt de geïntegreerde voertuigtechnologie geëvalueerd bij geselecteerde non-profitorganisaties en bedrijven in Vancouver, zoals de openbare bibliotheek van Vancouver, de Vancouver Film School, het Bard on the Beach Shakespeare Festival, en enkele universitaire medewerkers en studenten van de UBC. De evaluatie is erop gericht de bedrijfsprocessen en technische systemen op punt te stellen voordat ze op een grotere schaal worden uitgerold in Canada en de Verenigde Staten. car2go zal de volgende locatie kunnen aankondigen in het eerste kwartaal van 2011.

Smart

"We hebben ervoor gekozen om onze proefevaluatie in Vancouver plaats te laten vinden omwille van de nabijheid van een van onze technologietoeleveranciers, waardoor we de gegevens meteen kunnen bekijken en analyseren", zegt Nicholas Cole, voorzitter en CEO van car2go, N.A., LLC. "Met deze proefevaluatie zal car2go beter kunnen begrijpen hoe onze systemen werken in verschillende landen. De datasets die eruit resulteren, helpen ons uiteindelijk om de car2go-ervaring voor onze leden te verbeteren".