22 juli 2008
Nieuws

Smart ForTwo Cabrio (2007 - 2016)

Update voor het Smart-modelprogramma

22 juli 2008 - Vanaf oktober van dit jaar worden de Smart ForTwo-versies met 45 kW/61 pk en 52 kW/71 pk benzinemotoren standaard geleverd als Micro Hybrid Drive (MHD). Dankzij deze aanpassing wordt het gemiddeld verbruik van de twee motoren volgens NEDC-norm met 8 procent verminderd. In de stad kan zelfs 20 procent brandstof worden bespaard. Bovendien wordt vanaf dit najaar de Smart ForTwo cdi geleverd met een diesel-partikelfilter waarmee de uitstoot van deeltjes vrijwel volledig wordt voorkomen. De uitrusting van de innovatieve tweezitter wordt verbeterd met onder andere een nieuw ontworpen instrumentenpaneel en nieuwe opbergnetten in de portieren.

De Smart micro hybrid drive (mhd), uitgevoerd met de automatische start-/stopfunctie, heeft sinds vorig jaar al zijn nut bewezen. Tot dusver was het systeem alleen leverbaar in de uitvoering met 52 kW/71 pk. Om het brandstofverbruik van de Smart ForTwo verder terug te dringen worden nu ook de uitvoeringen met 45 kW/61 pk en 52 kW/71 pk standaard met de start-/stopautomaat geleverd. Hiermee wordt het gemiddeld verbruik volgens de gecombineerde NEDC-cyclus met acht procent gereduceerd tot 4,3 liter. De uitstoot van CO2 wordt beperkt tot 103 gram per kilometer. In stadsverkeer, waarin vaak wordt gestopt en opgetrokken, kan zelfs tot 20 procent worden bespaard.

Smart ForTwo Cabrio (2007 - 2016)

De electronika zorgt ervoor dat de motor automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de bestuurder remt en de snelheid van de wagen onder de 8 km/u daalt, bijvoorbeeld bij het naderen van een verkeerslicht. Zo gauw het rempedaal wordt losgelaten, wordt de motor binnen een fractie van een seconde weer gestart. Hiermee wordt het brandstofverbruik verminderd.

De automatische transmissie van de Smart is perfect geschikt voor de automatische start-/stopfunctie. De bestuurder hoeft alleen maar te remmen en gas te geven, ontkoppelen of schakelen is niet nodig. Deze volledig automatische functie van de Smart ForTwo micro hybrid drive maakt het gemakkelijk om minder brandstof te verbruiken en de uitstoot te verminderen.

Smart ForTwo Cabrio (2007 - 2016)

Smart verbetert ook de milieubalans van de dieseluitvoering voor het modeljaar 2009 met een gesloten diesel-partikelfilter in plaats van de open versie die tot dusver gebruikt werd. Het nieuwe systeem vermindert de hoeveelheid roetdeeltjes in de uitlaatgassen tot een minimum en dankzij het intelligente motormanagementsysteem is het nagenoeg onderhoudsvrij.

Smart verfrist ook het kleurenpakket met opvallende nieuwe kleuren. Het 'grey metallic' en 'rallye red' zijn nieuw in het programma. Dit betekent dat klanten nog steeds kunnen kiezen uit zes verschillende kleuren. Samen met de twee kleuren waarin de Tridion veiligheidskooi kan worden geleverd, geeft dit twaalf mogelijke kleurcombinaties.

Smart ForTwo Cabrio (2007 - 2016)

Het ontwerp van het instrumentenpaneel is gewijzigd met een beter afleesbaar LCD-scherm als blikvanger. De brandstofmeter is nu in het midden geplaatst. Daarnaast wordt er een permanent zichtbare digitale klok en een buitentemperatuurmeter weergegeven. Ook nieuw zijn de opbergnetten in de portieren aan bestuurs- en passagierszijde, die nu ruimer zijn.

De vernieuwde Smart ForTwo-modellen kunnnen vanaf heden bij de Smart-verdelers worden besteld.

Smart ForTwo Cabrio (2007 - 2016)