6 juli 2010
Smart ForTwo (2007 - 2014)
Nieuws

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo verbeterd voor 2010

6 juli 2010 - De nieuwe generatie van de Smart ForTwo wordt in de herfst van 2010 gelanceerd en combineert een frisse interieurlook met een opgewaardeerd koetswerk en nog milieuvriendelijkere motoren. Het gamma beschikbare koetswerkkleuren omvat voortaan een trendy matte afwerking. Bovendien kan de veiligheidskooi in tridion als optie worden gelakt in het wit en is de softtop van de cabrioversie verkrijgbaar in de nieuwe kleuren rood en blauw. De led-dagverlichting en nieuwe lichtmetalen velgen bieden nog meer personaliseringsmogelijkheden.

De nieuwe generatie van de innovatieve Smart ForTwo met twee plaatsen toont zich vanaf nu nog aantrekkelijker en milieuvriendelijker. Marc Langenbrinck, Managing Director van het merk Smart, geeft tekst en uitleg: "We blijven alles in het werk stellen om onze Smart-modellen in elk opzicht nog beter en aantrekkelijker te maken. De nieuwe generatie van de Smart ForTwo is de perfecte auto voor de huidige tijdsgeest. Hij oogt aantrekkelijk en heeft stijl. Hij gebruikt hoogwaardige materialen, besteedt veel aandacht aan details en biedt nog meer comfort en functionaliteit. Vergeet ook niet dat Smart-bestuurders vaak op een onconventionele manier denken en alternatieven zoeken. De nieuwe generatie van de Smart ForTwo, met zijn brede waaier motoren en personaliseringsmogelijkheden, speelt dan ook perfect in op hun eisen".

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De nieuwe generatie van de Smart ForTwo kan bogen op een uitgebreid kleurgamma voor een opvallendere look. Klanten krijgen voortaan de keuze uit zeven tinten voor het koetswerk (vroeger zes), waaronder een trendy matte lak. Naast de nieuwe kleur 'matt light green' vervangt 'light blue metallic' het vroegere 'blue metallic'. Ook kunnen de voorspoiler, zijschorten en achterschort voortaan op aanvraag worden uitgevoerd in koetswerkkleur (inbegrepen in Pulse en Passion). De brandstofvuldop wordt vanaf nu gelakt in dezelfde kleur als het koetswerk.

Smart breidt het gamma kleuren voor de Smart ForTwo uit met de nieuwe softtopkleuren rood en blauw en biedt de veiligheidskooi in tridion voortaan ook aan in glanzend wit. In combinatie met de witte tridion-kooi worden ook de buitenspiegelbehuizingen en het radiatorrooster in het wit uitgevoerd. Deze combinatiemogelijkheden en moderne tinten geven de Smart ForTwo een volledig nieuw gezicht (inbegrepen in Pulse en Passion).

Het interieur van de nieuwe generatie van de Smart ForTwo werd hertekend en kreeg een frisse en ruime 'feel good'-sfeer. Daar dragen ook het volledig met stof overtrokken, hertekende instrumentenbord en de nieuwe stofmotieven toe bij.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Ook andere voorzieningen onderstrepen die aandacht voor details, zoals de nieuwe wijzerplaten met contrasterende centrale donkere schijf in het instrumentenbord en dashboard en de optionele, met stof overtrokken centrale armsteun. Een driespakig lederen stuurwiel met snelheidsregelaar en boorcomputer zijn als optie verkrijgbaar. Bovendien kunnen klanten opteren voor de nieuwe sfeerverlichting met dimbare leds om een aangename lichtsfeer te creëren.

De nieuwe stijl wordt aangevuld met tal van uitgekiende opbergmogelijkheden en praktische details. Zo is het grote opbergvak als optie verkrijgbaar voor het lagere gedeelte van de middenconsole. Het standaard handschoenkastje omvat een clip om bijvoorbeeld notities vast te houden en de standaard gemonteerde zetelvakken op de zijkanten van de zetels bieden een praktische opbergruimte. De nieuwe achterklep laat zich met één hand bedienen en is nog zo'n praktisch detail dat het comfort ten goede komt.

De nieuwe generatie van de Smart ForTwo is leverbaar met communicatie- en entertainmentsystemen. Het nieuwe audio- en navigatiesysteem is een echt multimediatalent met een groot scherm van 16,5 cm, een geïntegreerd navigatiesysteem, een handenvrije Bluetooth-console, USB- en aux-ingangen voor externe toestellen en een interface om een iPod te bedienen. Ook het nieuwe basissysteem heeft een USB- en aux-ingang voor een mp3- of CD-speler.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De Smart drive kit voor de iPhone vormt de populaire GSM om tot een multimediale boordcomputer. Det kit omvat de Smart-houder en de Smart drive app voor de iPhone, ontwikkeld door Smart en heeft alle functies die men nodig heeft in de auto: handenvrij bellen, uw eigen uitgebreide muziekcollectie, Internet-radio en een slim navigatiesysteem met speciale Smart-flair.

De motoren van de nieuwe generatie werken efficiënter. De 40 kW sterke cdi turbodieselmotor is de onbetwiste CO2-kampioen, met een uitstoot van slechts 86 g/km.

Maar ook de geoptimaliseerde benzinemotoren noteren nieuwe waarden op het vlak van CO2-emissies. Dankzij detailingrepen aan de motorsturing en het uitlaatsysteem stellen zowel de mhd met 45 kW als de mhd met 52 kW zich tevreden met 4,2 liter benzine per 100 kilometer (gemengde cyclus), wat overeenstemt met een CO2-uitstoot van 97 g/km (gecombineerde cyclus). De versie met 62 kW verbruikt 4,9 liter benzine per 100 kilometer (CO2-uitstoot van 114 g/km).

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De BRABUS-variant zag zijn vermogen stijgen van 72 kW tot 75 kW maar toch blijft zelfs de krachtigste motor in het gamma onder de drempel van de 120 gram per kilometer (119 g/km).