23 december 2009
Nieuws

Skoda Yeti

Skoda Yeti verkozen tot 4x4 van het Jaar 2010

23 december 2009 - Op initiatief van het Belgische magazine 4x4 PLUS beoordeelde een jury bestaande uit 20 gespecialiseerde autojournalisten 22 vierwielaangedreven wagens, verdeeld over vier categorieën: 4x4 (offroader), SUV, crossover en pick-up. In de categorie SUV ging de Škoda Yeti met de overwinning aan de haal, gevolgd door de Volvo XC60 en de Volkswagen Tiguan.

De kandidaten werden beoordeeld op verschillende criteria, zoals 'uiterlijk en interieur' en 'gebruik' (comfort, weggedrag, capaciteiten op en naast de weg, verbruik, uitstoot). Voorts werd ook rekening gehouden met de prijs-kwaliteitverhouding en konden de juryleden hun algemene indruk over de wagens geven.

Skoda Yeti

De jury omschreef de recent gelanceerde Škoda Yeti onder meer als 'aangename verrassing' en 'uitstekend compromis tussen SUV en 4x4'. Tot de andere troeven behoren zijn afwerkingskwaliteit, het gunstige verbruik, de inventieve technologieën, zijn ruime interieur ondanks de compacte buitenafmetingen en zijn originele, speelse look.

De verkiezing van de '4x4 van het Jaar' wordt ieder jaar georganiseerd door het gespecialiseerde Belgische tijdschrift 4x4 PLUS, en dat sinds de oprichting ervan in 1992.