27 augustus 2015
Skoda Superb (2015 - 2023)
Nieuws

Skoda Superb (2015 - 2023)

Skoda introduceert Superb GreenLine

27 augustus 2015 - De nieuwe Skoda Superb is niet alleen voordelig in aanschaf, maar ook in gebruik. Dat geldt in het bijzonder voor de Skoda Superb GreenLine, die het merk op de komende IAA in Frankfurt voor het eerst aan het grote publiek voorstelt. Het gemiddelde brandstofverbruik van de Superb GreenLine 1.6 TDI 88 kW bedraagtĀ 3,7 l/100 km en de CO2-uitstoot van 95 g/km (Berline).

De Skoda Superb GreenLine 1.6 TDI 88 kW is uitgerust met een manuele zesversnellingsbak. Net zoals alle motorversies van de nieuwe Superb is de 1.6 TDI voorzien van een stop-startsysteem en remenergierecuperatie. Op de GreenLine-versie worden die systemen aangevuld met een langere versnellingsbakoverbrenging en een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction).

Skoda Superb (2015 - 2023)

Daarenboven onderging de Skoda Superb GreenLine een aerodynamische finetuning aan het koetswerk, het onderstel en de bodem. De ophanging werd 15 mm verlaagd tegenover de gewone Superb. De Superb GreenLine heeft een kofferklepspoiler, de Superb Combi GreenLine heeft een spoiler aan de dakrand. De combinatie van deze aanpassingen zorgt voor een duidelijke verbetering van de aerodynamische eigenschappen van de Superb GreenLine-modellen en bijgevolg voor een geringere luchtweerstand. Zo heeft de Superb GreenLine een Cw van 0,263, de Superb Combi GreenLine komt uit op 0,275.

De Skoda Superb GreenLine haalt een gecombineerd dieselverbruik van 3,7 l/100 km. Zijn CO2-uitstoot bedraagt 95 g/km. Met nauwelijks één volle tank (66 l diesel) heeft de Superb GreenLine een maximaal rijbereik van meer dan 1.780 km.

Om te kunnen beantwoorden aan de verschillende emissienormen wereldwijd maakt de Superb gebruik van een oxidatiekatalysator en een dieselpartikelfilter voor de nabehandeling van de uitlaatgassen. De beperking van de stikstofoxides in de nieuwe Superb GreenLine verloopt via een SCR-systeem met het additief AdBlue. Die synthetisch geproduceerde oplossing van 32,5% puur ureum in gedemineraliseerd water, die bij de uitlaatgasnabehandeling van dieselmotoren gebruikt wordt, vermindert niet alleen de uitstoot van stikstofoxides maar spaart ook brandstof.

De standaard 16-duimswielen (17 duim als optie) zijn geschoeid met banden met een verlaagde rolweerstand. Op de kofferklep van de Skoda Superb GreenLine prijkt een GreenLine-plaatje. De zijruiten achteraan en de achterruit zijn verdonkerd, de mistkoplampen staan ook in voor de afdraaifunctie van de lichten.

De GreenLine-versie is beschikbaar op de uitrustingsniveaus Active, Ambition en Style. De benaming GreenLine kenmerkt bij Skoda al sinds 2008 de zuinigste variant van een modelreeks.