19 december 2008
Skoda Superb (2008 - 2015)
Nieuws

Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb is VAB-Gezinswagen van het jaar

19 december 2008 - Sinds 1986 organiseert de Vlaamse Automobilistenbond VAB jaarlijks een verkiezing waarbij een professionele jury en gezinnen de 'VAB-Gezinswagen van het Jaar' verkiezen. De deelnemende wagens worden onderverdeeld in 2 prijscategorieën. De 1e categorie groepeert de wagens met een maximumprijs van 15.000 euro, in de 2e groep kosten de wagens maximaal 25.000 euro. Voor deze 22e editie van de verkiezing werden 26 wagens ingeschreven, een record. In de categorie tot 25.000 euro, waar 14 auto's het tegen elkaar opnamen, schreef de nieuwe Škoda Superb de overwinning op zijn naam. Hij haalde het van de Ford Mondeo en de Citroën C5.
Ik wil van mijn auto af

Het recent voorgestelde nieuwe topmodel van Škoda was de revelatie van de verkiezing. Hij werd zowel door de professionele als door de gezinsjury geprezen om zijn ruime interieur, met een uitzonderlijke beenruimte achterin. Ook de riante koffer met het unieke TwinDoor-concept wist de jury te bekoren. De Superb maakte verder indruk door zijn afwerking en het algemene comfort aan boord, terwijl de motor, de 1.4 TSI van 125 pk, uitblonk door zijn souplesse, zijn stille werking en het bescheiden benzineverbruik.

Skoda Superb (2008 - 2015)

In de categorie tot 15.000 euro was de zege voor de Honda Jazz, eveneens met een benzinemotor.

De VAB-verkiezing staat open voor ieder automerk dat op de Belgische markt com- mercieel actief is. Per categorie mag ieder merk slechts één model inschrijven, in één specifieke uitvoering. Dit jaar was de jury samengesteld uit 26 vakjournalisten enerzijds en 60 gezinnen anderzijds. De beoordeling gebeurt op basis van vergelijkende tabellen, technische fiches en de door de deelnemers uitgevoerde vergelijkende ritten over een gevarieerd traject. De selectiecriteria hebben betrekking op de kostprijs, de prestaties, het comfort, het design en de veiligheid.

Skoda Superb (2008 - 2015)

Enigszins opmerkelijk voor een dieselland als België is de overwinning van een benzinemodel in beide categorieën. Zo bewijst ook de Škoda Superb 1.4 TSI van 125 pk dat uitstekende prestaties in combinatie met een gematigd brandstof- verbruik niet enkel aan dieselmotoren zijn voorbehouden.

WijKopenAutos.be