8 januari 2008
Skoda Roomster
Nieuws

Skoda Roomster

Skoda Roomster vliegt door Brussel

8 januari 2008 - Tijdens het komende Autosalon van Brussel pakt Skoda uit met een echte hoogvlieger. Want terwijl op de stand in paleis 9 alle actuele modellen van het Tsjechische merk staan te pronken, zal enkele meters boven de hoofden van de bezoekers een vliegende versie van de Soda Roomster de show stelen.

Het gaat om een natuurgetrouwe kopie van Skoda's populaire model, met een lengte van 4,20 m, een hoogte van 1,60 m en een breedte van 1,70 m. Het koetswerk is vervaardigd uit pvc en wordt gevuld met ongevaarlijk heliumgas.

Skoda Roomster

Drie minuscule elektromotortjes zorgen voor de aandrijving. De vliegende Roomster weegt inclusief de volledige elektronica slechts 3,8 kg, in vliegklare toestand wordt zijn gewicht teruggedrongen tot amper 20 g!

Ontwerper van dit unieke model is de Duitser Rainer Mugrauer met zijn firma Effekt-Technik, die met gelijkaardige creaties al verscheidene salons en TV-shows animeerde.

De Flying Roomster is dagelijks te bewonderen tijdens het Autosalon van 15 tot 27 januari, op de Skoda-stand in paleis 9 van Brussels Expo.