22 april 2009
Skoda Octavia Scout
Nieuws

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Skoda onthult nieuwe gezicht van Octavia RS en Scout

22 april 2009 - Škoda Auto stelt de nieuwe look van de modellen Octavia RS en Scout voor. Nadat eind vorig jaar de Octavia gemoderniseerd werd, ondergingen nu ook de sportieve versie Octavia RS en de avontuurlijke Octavia Scout een facelift. Beide modellen bieden de klant behalve een gewijzigd design ook een aantal technische nieuwigheden, zoals de luchtkwaliteitsensor voor de 'Climatronic'- klimaatregeling of de nieuwe lichten.

De vernieuwde Octavia RS valt op door zijn nieuw vormgegeven radiatorrooster met geïntegreerd RS-logo en door de opvallende koplampen. Die kunnen voor het eerst op de RS ook als xenonlampen met dynamische bochtenverlichting besteld worden. In de nieuwe voorbumper, met een bredere opvallende luchtinlaat, gaan nog twee andere nieuwigheden schuil. Behalve de mistkoplampen met statische bochtenver- lichting biedt Škoda voor de Octavia RS ook daglichten met leds aan.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

De behuizing van de achterlichten werd eveneens geactualiseerd. Voortaan is de Octavia RS ook beschikbaar in de metaalkleur antracietgrijs, op de optielijst staan ondermeer de nieuwe lichtmetalen 18-duimsvelgen 'Neptune'. Het sportieve onderstel zorgt voor een verlaagde bodemvrijheid van 127 mm. Voorts werd ook het gewicht verminderd, met respectievelijk 20 kg bij de benzine- en 15 kg bij de dieselversie. Samen met de lagere luchtweerstandscoëfficiënt komen die wijzigingen de prestaties ten goede. De topsnelheid nam toe en ook de cijfers op het vlak van de acceleratie en de her- nemingen verbeterden.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Beide beschikbare motoren voor de Octavia RS beantwoorden aan de Euro 5-norm. Met de 2.0 TSI-benzinemotor van 147 kW/200 pk verbruikt de RS gemiddeld 7,5 l/100 km en stoot hij 175 g CO2/km uit, met de 2.0 TDI common rail van 125 kW/ 170 pk bedraagt het gemiddelde verbruik 5,7 l/100 km en de CO2-uitstoot 150 g/km de motoren kunnen gekoppeld worden aan een manuele zesversnellingsbak of aan de geautomatiseerde DSG, eveneens met zes versnellingen.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

De Scout-designlijn veroverde intussen een vaste plaats in het Škoda-gamma, waar- bij de Octavia Scout het hoogtepunt vormt, naast de Roomster Scout en de Fabia Scout. De verjongde versie van het model kreeg het nieuwe gezicht dat nu de hele reeks van de Octavia kenmerkt. Het gewijzigde radiatorrooster wordt geflankeerd door de expressieve koplampen. De robuuste bumper met geïntegreerde mist- koplampen met statische bochtenverlichting beklemtoont de 'offroad'-look. De opmerkelijke beschermlijsten aan het koetswerk worden harmonieus aangevuld door de nieuwe metaalkleur 'Rosso Brunello'.

Skoda Octavia Combi (2005 - 2013)

Dankzij zijn goede terreincapaciteiten – 179 mm bodemvrijheid en een bodem- beschermplaat – baant de Octavia Scout zich ook buiten de platgetreden paden een weg. De vierwielaandrijving wordt verzekerd door een Haldex-koppeling van de vierde generatie, die tot 85 % van het koppel naar één wiel kan sturen. De nodige kracht wordt geleverd door de 1.8 TSI-benzinemotor van 118 kW/160 pk (Euro 5) of de 2.0 TDI van 103 kW/140 pk met pompverstuivers en een dieselpartikelfilter (Euro 4). Beide performante motoren worden steeds gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak.