11 augustus 2009

Skoda

Vernieuwd Skoda-paviljoen in Autostadt Wolfsburg geopend

11 augustus 2009 - Sinds zaterdag 8 augustus 2009 staan de deuren van het vernieuwde paviljoen van Škoda Auto in Autostadt Wolfsburg weer wijd open voor het publiek. Reinhard Jung, voorzitter van de raad van bestuur bij Škoda Auto a.s., en Otto Ferdinand Wachs, directeur van Autostadt, wijdden op vrijdag 7 augustus de nieuw vormgegeven tentoonstellingsruimte van de Tsjechische constructeur in, tijdens een feestelijke openingsceremonie in het bijzijn van prof. dr. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van de Volkswagen-groep.
Autoparts

"Škoda heeft zich in de voorbije jaren tot een internationale speler op de auto-mobielmarkt ontwikkeld en behoort vandaag tot de kring van sterkst groeiende autoconstructeurs. Škoda is een sterk zelfstandig merk binnen een sterk concern. Het vernieuwde ontwerp en de nieuwe vormgeving van het Škoda-paviljoen in Autostadt Wolfsburg demonstreren de bijzonder positieve evolutie van ons merk", aldus Reinhard Jung tijdens zijn toespraak.

Skoda

"Met vreugde stellen we vast dat het omgebouwde paviljoen onze Autostadt-gasten een nieuwe kijk biedt op het traditierijke merk Škoda. Voor ons als communicatie-platform van Volkswagen AG hebben de verschillende merken van de groep een bijzondere betekenis, aangezien ze heel wat bezoekers aantrekken; dat geldt ook voor het Škoda-paviljoen, dat 'in het hart van Autostadt' ligt", zo zei Otto Ferdinand Wachs in zijn welkomstwoord.

Het compleet verbouwde Škoda-paviljoen, waarin naast de voorstelling van de actuele modelreeksen ook de merkwaarden 'Human Touch' en 'Simply Clever' centraal staan, wordt gekenmerkt door een lichte en uitnodigende sfeer. De buitenarchitectuur van de bekende Tsjechische architect prof. dr. Borek Sipek werd behouden. Gerenommeerde werken van hem zijn onder meer te vinden in het Museum of Modern Art in New York, in het Musée des Arts décoratifs in Parijs en in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein. De riante binnenruimte omvat een activiteitenzone van ca. 650 m2, waar de bezoekers aan de hand van vier 'belevenis gebieden' het merk en zijn producten kunnen ontdekken. Om die reden werden binnen wanden verwijderd en werd de centrale koepel grotendeels in glas op etrokken ‐ hier in het centrum van het paviljoen stelt Škoda momenteel zijn nieuwe compacte SUV voor, de Yeti.

Dynamisch gewelfde lijnen doorkruisen de stralend witte vlakken op de vloer en de muren, ze leiden de bezoeker door de tentoonstelling. Grafische elementen plaatsen kleurige accenten. 'Milla und Partner GmbH' en 'Triad Berlin' de twee agentschappen die het nieuwe ontwerp realiseerden, slaagden erin om de architectuur, de voorstelling van de verschillende thema's en het licht te combineren tot een ruimtelijke ervaring. Moderniteit, helderheid en identiteit worden door het nieuwe ruimteconcept in ieder detail waarneembaar.

Skoda

Zo vestigt een 'wand uit levende planten' de aandacht op de Škoda GreenLine- varianten. Centraal staat daarbij de Fabia Combi GreenLine, die met zijn gemiddelde CO2-uitstoot van 109 g/km de Škoda-varianten met een geoptimaliseerd verbruik en een verlaagde uitstoot vertegenwoordigt. De Fabia GreenLine is een logische voortzetting van het milieubewustzijn bij Škoda. Efficiënte motoren met een geringe uitstoot van schadelijke stoffen, alsook het gebruik van materialen die de natuurlijke bronnen vrijwaren en productieprocedés met een geoptimaliseerd energieverbruik zijn belangrijke pijlers in de filosofie van de onderneming.

Daarmee sluit Škoda Auto aan bij de kernwaarden van de groep, die Autostadt aan de ongeveer twee miljoen bezoekers per jaar meegeeft. Hier wordt duidelijk waarom kwaliteit voor zekerheid zorgt, hoe prestaties en duurzaamheid hand in hand gaan en wat klantgerichtheid betekent voor de onderneming. Met meer dan 18,5 miljoen bezoekers sinds de oprichting in 2000 behoort Autostadt tot de grootste vrijetijds parken en populairste toeristische bestemmingen van Europa. 363 dagen per jaar worden die bezoekers uitgenodigd voor een reis door de wereld van de mobiliteit.

Ik wil van mijn auto af
WijKopenAutos.be