7 april 2010

Skoda

Skoda verlengt samenwerking met Tour de France

7 april 2010 - Škoda Auto heeft met organistor A.S.O een overeenkomst getekend om het partnerschap met de Ronde van Frankrijk tot 2013 te verlengen. Op die manier zet Škoda de samenwerking die in 2004 van start ging voort en blijft het de voornaamste partner van de meest vermaarde wielerwedstrijd ter wereld. Škoda Auto is ook de sponsor van de witte trui, die wordt uitgereikt aan de beste renner jonger dan 25 jaar.

"Ons engagement in het grootste internationale wielerevent blijft een van de voornaamste pijlers van onze sponsorstrategie, waarvan al bleek dat het een uitstekende basis is voor soortgelijke projecten op verschillende nationale niveaus. Dat maakt ons engagement nog waardevoller. Het meest opvallende project in die zin is het partnerschap tussen de Italiaanse invoerder en de Giro d'Italia, naast actieve steun aan tal van andere evenementen voor wielerliefhebbers, zoals Bike for Life in Tsjechië, Škoda Velothon Berlin in Duitsland of de Ronde van Romandië in Zwitserland", aldus Martin Lauer, hoofd Corporate Communications bij Škoda Auto.

Skoda

In 2010 steunt Škoda opnieuw acht professionele wielerteams: Cofidis, Cervélo TestTeam, La Française des Jeux, Euskaltel-Euskadi, Team Milram, Rabo ProTeam, Team Saxo Bank, OmegaPharma-Lotto – en twee technische-bijstandteams – Shimano en Mavic.

De grote start of 'Grand Départ' van de 97e Ronde van Frankrijk vindt op 3 juli 2010 plaats in Rotterdam. Vanuit Nederland rijdt de Ronde via België naar Frankrijk. De totale afstand bedraagt 3.596 km, verdeeld over 20 etappes. De aankomst op de Champs-Elysées in Parijs is voorzien op 25 juli 2010.