1 februari 2018
 

Skoda Vision X

Skoda kondigt Vision X aan

Autozine
1 februari 2018 | Met het hybride studiemodel Skoda VISION X biedt de Tsjechische autobouwer een vooruitblik op de verdere ontwikkeling van zijn modelgamma. Deze conceptauto voor een stadscrossover vertaalt de typische kenmerken van de succesvolle SUV-modellen van Skoda naar een nieuwe segmentniche. De Skoda VISION X gaat in wereldpremière tijdens de 2018-editie van het internationale autosalon van Genève.
Info

Door zijn compacte afmetingen werpt de Skoda VISION X zich op als de mogelijk metgezel voor een actieve, op de stad gerichte levensstijl. Het koetswerk valt op met zijn heldere lijnenspel en zijn zuivere koetswerkvormen die het dynamische karakter van de in FlexGreen gelakte hybride in de verf zetten. Het dak, dat in de contrasterende tint Antracite werd gelakt, zorgt voor een sportieve noot. Daarnaast zorgen de opvallende bumpers, de uitgesproken deurdrempels, het grote glazen panoramisch dak en de lichtmetalen 20-duimsvelgen voor een krachtige uitstraling. Zijn strak design is geïnspireerd op traditioneel Tsjechisch glaswerk.

Skoda

Het interieur van de Skoda VISION X zet de toon voor een fundamenteel nieuwe designtaal. Het brede, ergonomisch opgevatte dashboard met vrijstaand kleurendisplay domineert de aanblik van het interieur. Via het display heeft men snel en intuïtief toegang tot de infotainment- en connectiviteitsdiensten. Verlichte elementen in geslepen kristal creëren samen met het kleurendisplay sfeerverlichtingseffecten.

De Skoda VISION X vertaalt de visie van de Tsjechische autobouwer op een moderne crossover. Door zijn succesvolle SUV-familie uit te breiden met een derde model wil Skoda nieuwe doelgroepen bereiken en hun warm maken voor het merk. De uitbreiding van het aanbod waarbij de focus vooral op het snel groeiende SUV-segment ligt, vormt een hoeksteen van Skoda's Strategy 2025. Tegen 2025 zal Skoda AUTO zowel plug-inhybrides als volledige elektrische modellen op de markt hebben gebracht. Op dat ogenblik zal een auto op vier die door het merk wereldwijd wordt afgeleverd, beschikken over een plug-inhybride of volledige elektrische aandrijving.

Skoda start productie van SUPERB iVSkoda start productie van SUPERB iV
18 september 2019
Skoda introduceert Superb GreenLineSkoda introduceert Superb GreenLine
27 augustus 2015
FIA geeft groen licht voor de Fabia R5FIA geeft groen licht voor de Fabia R5
8 april 2015
Drie miljoenste Skoda Fabia geproduceerdDrie miljoenste Skoda Fabia geproduceerd
7 mei 2012