28 oktober 2010
 

Skoda

DSG nu beschikbaar voor Octavia en Superb met 4wd

Autozine
28 oktober 2010 | De nieuwe aandrijvingscombinatie voor de Octavia en de Superb koppelt het comfort van een automatische versnellingsbak aan de voordelen van vierwielaandrijving voor een hogere rijveiligheid in alle omstandigheden.
Ik wil van mijn auto af
Info

Enkele maanden na de vierwielaangedreven Yeti 2.0 CRTDI met DSG-versnellingsbak is nu ook de Superb (Berline + Combi) beschikbaar met de rechtstreeks ingespoten 2.0 CRTDI-motor van 103 kW/140 pk (met partikelfilter) in combinatie met de geautomatiseerde DSG-zesversnellingsbak en vierwielaandrijving.

Skoda

Een Haldex-koppeling van de vierde generatie staat in voor de elektronische krachtverdeling tussen de voor- en achterwielen. Ze maakt gebruik van een elektronisch geregelde hogedrukpomp, die in een reservoir permanent een oliedruk van 30 bar genereert. Daardoor is het doorslippen van de voorwielen niet meer nodig om de achterwielen 'in te schakelen'. In normale omstandigheden wordt 96 procent van de aandrijfkracht naar de voorwielen gestuurd. Zodra die wielen de geringste neiging vertonen om aan een verschillende snelheid te draaien, wordt de pomp daarover geïnformeerd via sensoren in het elektronische stabiliteits- programma ESP. Een fractie van een seconde later wordt de aandrijfkracht al naar de wielen met de beste grip gestuurd. Het resultaat is een veilig rijgedrag in alle omstandigheden, zelfs op sneeuw en ijs of in de regen.

Deze combinatie van vierwielaandrijving en een geautomatiseerde versnellingsbak zal ook voor de Octavia leverbaar zijn. Zowel de Octavia Combi als de Octavia Scout zullen kunnen beschikken over de 2.0 CRTDI van 103 kW/140 pk in combinatie met vierwielaandrijving en de DSG-zesversnellingsbak. Met ongeveer 14.000 verkochte exemplaren in 2009 is de vierwielaangedreven Octavia een echte bestseller. De Combi met vierwielaandrijving neemt 15 procent van de totale verkoop van dit model voor zijn rekening.

WijKopenAutos.be
Skoda start productie van SUPERB iVSkoda start productie van SUPERB iV
18 september 2019
Skoda kondigt Vision X aanSkoda kondigt Vision X aan
1 februari 2018
Skoda introduceert Superb GreenLineSkoda introduceert Superb GreenLine
27 augustus 2015
FIA geeft groen licht voor de Fabia R5FIA geeft groen licht voor de Fabia R5
8 april 2015