2 maart 2010
Skoda Fabia (2007 - 2014)

Skoda Fabia (2007 - 2014)

Skoda toont vernieuwde Fabia in Geneve

Autozine
2 maart 2010 | Op het autosalon van Genève pakt Škoda dit jaar uit met tal van innovaties. De Fabia en de Roomster ondergingen een facelift, die ze het typische aantrekkelijke en charmante Škoda-gezicht bezorgt. De haast compleet hertekende voorzijde van de Fabia en de Roomster wekt een indruk van breedte en verleent beide modellen een compacte en zelfverzekerde uitstraling. Een opvallend kenmerk is de nadruk op de horizontale lijnen, terwijl het nieuwe design van de bumpers, de koplampen en de vleugels voor een frisse verschijning zorgt. Het nieuwe design kwam komt ook de luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) ten goede.
MeFirst

De voornaamste technische wijzigingen bij de Fabia en de Roomster situeren zich in het resoluut opgewaardeerde motorenaanbod, met onder meer de introductie van de nieuwe 1.2 TSI-motor. Die maakt indruk met zijn krachtige koppel en combi- neert sterke prestaties met uitzonderlijke zuinigheid.

Skoda Fabia (2007 - 2014)

De nieuwe Fabia RS beleeft eveneens zijn debuut in Genève. Hij is voortaan niet alleen beschikbaar als Hatchback, maar ook als Combi. De 1,4-liter TSI-viercilinder met dubbele drukvoeding levert een maximumvermogen van 132 kW (180 pk) en een koppel van 250 Nm tussen 2.000 en 4.500 t/min. Bij lage toerentallen zorgt een mechanische compressor voor de juiste laaddruk, bij hoge toerentallen neemt de turbo het over. Het harmonieuze samenspel van beide drukvoedingsystemen zorgt voor een voorbeeldig brandstofverbruik: beide RS-versies nemen genoegen met gemiddeld slechts 6,4 l/100 km, de gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 148 g/km.

Škoda Auto stelt in Genève met trots ook de nieuwe Fabia Scout voor. Voor het eerst zal nu ook de Fabia Hatchback worden aangeboden met de robuuste design elementen die eigen zijn aan offroadvoertuigen. De nieuwe compacte Scout bleef trouw aan de succesformule van de breakversies van de Fabia en Octavia Scout en van de Roomster Scout. Hij beschikt over de typische stijlelementen aan het koetswerk en specifieke details in het interieur die hem duidelijk als lid van de Scout-familie herkenbaar maken.

Skoda Fabia (2007 - 2014)
Ik wil van mijn auto af
Drie miljoenste Skoda Fabia geproduceerdDrie miljoenste Skoda Fabia geproduceerd
7 mei 2012
Uitzonderlijke actie Skoda op FacebookUitzonderlijke actie Skoda op Facebook
2 september 2010
 

Info

Test

Technische fiche

Prijs

Reacties