19 februari 2018
Seat Tarraco
Nieuws

Seat Tarraco

Seat kondigt Tarraco aan

19 februari 2018 - SEAT Tarraco! 146.124 SEAT-fans, verspreid over 134 landen en deelnemers aan de laatste stap van het initiatief #SEATseekingName, hebben de naam gekozen voor het volgende SUV-model: Tarraco. Deze naam kreeg 51.903 stemmen (35,52%), gevolgd door de naam Avila, die de voorkeur kreeg van 41.993 stemmers (28,74%). De benaming Aranda strandde op de derde plaats met 39.321 stemmen (2691%) en Alboran werd hekkensluiter met 12.907 stemmen (8,83%). De stemresultaten werden gevalideerd door EY.
Ik wil van mijn auto af

Net als de drie overige genomineerde benamingen uit de laatste stemronde, sluit Tarraco aan bij de waarden van SEAT en de naam past ook bij de persoonlijkheid van het nieuwe model. Tarraco is de voormalige benaming van de stad die we vandaag als Tarragona kennen. Het was ook de oudste Romeinse kolonie van het Iberisch schiereiland en één van de belangrijkste Spaanse steden gedurende het Romeinse Rijk. Vandaag staat deze mediterrane stad synoniem voor cultuur, vernieuwing, maar ook geschiedenis en architectuur. SEAT kan zich in deze waarden vinden en het merk wil ze ook uitdragen aan de hand van zijn modellen.

Seat Tarraco

De Tarraco is het eerste SEAT-model waarvan de naam door het publiek werd gekozen en het is de veertiende keer dat SEAT een Spaanse plaatsnaam gebruikt om een model te benoemen. Precies 36 jaar geleden (1982) gebruikte SEAT voor het eerst de naam van een Spaanse stad voor de Ronda. Sindsdien heeft het gamma heel Spanje doorkruist : Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea. En ook voor de jongste modellen, Ateca en Arona, werd deze traditie behouden.

Het initiatief #SEATseekingName heeft alle verwachtingen overtroffen en we willen iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt, in het bijzonder de steden Avila, Aranda en Alboran voor hun gewaardeerde initiatieven om stemmen te ronselen. In de eerste fase van het initiatief deden SEAT-liefhebbers uit 106 landen in totaal 133.332 voorstellen en er kwamen - conform de spelregels van de constructeur - 10.130 Spaanse plaatsnamen uit de bus.

De voorstellen werden vervolgens gescreend door linguïsten, juristen en vervolgens ook door experten om na te gaan of de namen pasten bij de waarden van het merk en het karakter van het nieuwe model. Vervolgens werd op de twee voornaamste markten van het merk een testpanel samengesteld en er volgende ook marktonderzoek in de overige landen waar SEAT actief is. Op die manier ontstond de lijst met de vier finalisten.

Op die lijst stonden de namen Alboran, Aranda, Avila en Tarraco. Vanaf het ogenblik dat de vier finalisten bekend waren, konden alle fans van het merk stemmen voor hun favoriete kandidaat. Uit die stemming is Tarraco als winnaar naar voor gekomen.

Met de lancering van de nieuwe SEAT Tarraco sluit de constructeur zijn grootste productoffensief uit de geschiedenis van het merk af en is het SUV-gamma, dat vandaag al uit de Ateca en de Arona bestaat, compleet. De nieuwe Tarraco heeft riante afmetingen en biedt plaats aan zeven inzittenden. Dit productoffensief startte in 2016 met de komst van de Ateca en ging in 2017 verder met de Leon facelift, de vijfde generatie Ibiza en de nieuwe Arona crossover. De Seat Tarraco zal eind dit jaar worden gelanceerd.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be