4 december 2017

Seat

SEAT Prototype Development Centre bestaat 10 jaar

4 december 2017 - Dit jaar viert het SEAT Prototype Development Centre (CPD) zijn tiende verjaardag en deze mijlpaal wordt herdacht met een event waarop alle professionals die er werken, aanwezig zullen zijn. Dit unieke centrum is een baanbrekende faciliteit in Spanje en is wereldwijd de eerste in zijn soort die tot de Volkswagen-groep behoort. Het CPD, gelegen in het hart van de Martorell-fabriek, is de schakel tussen R&D en productie, waar het merk de ontwikkelings- en industrialiseringsstadia van zijn voertuigen combineert en waar virtualiteit werkelijkheid wordt. Sinds zijn inhuldiging in 2007 heeft de onderneming er 430 miljoen euro in geïnvesteerd voor de lancering van nieuwe SEAT-modellen. Het centrum beschikt over een oppervlakte van 19.000 m2 aan faciliteiten en stelt bijna 300 ingenieurs en gespecialiseerde technici tewerk.
Ik wil van mijn auto af

Seat

Een van de belangrijkste doelstellingen van het Prototype Development Centre bestaat erin de marktintroductietijd van nieuwe modellen in te korten en de procesefficiëntie en het beheer van de middelen te optimaliseren. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het gebruik van virtual reality in de beginfase van de voertuigontwikkeling, wat de productie van het aantal fysieke prototypes met 30% heeft verminderd.

In de afgelopen 10 jaar heeft het CPD 150 modellen geproduceerd om de levensvatbaarheid van het design te verbeteren, 2.000 test-prototypen en 4.000 auto's voor product- en procesoptimalisatie. Er werden eveneens 12.000 verbeteringen geïntroduceerd, die bijdragen tot een hogere kwaliteit. In het CPD begint het werk in de vroegste stadia van een nieuw project. Reeds drie jaar vóór een productlancering ontwikkelt het centrum de eerste prototypes voor test en preproductie door nieuwe technologieën zoals virtual reality te implementeren en door massaproductieprocessen te simuleren.

Tot dusver ontwikkelde het CPD al de prototypes en preproductiemodellen voor twee generaties van de Ibiza, de Leon, de Toledo, de Mii, de Alhambra en meer recent de Ateca en de Arona. Het centrum heeft eveneens bijgedragen tot de ontwikkeling van Audi-modellen zoals de Q3 en de A1. Momenteel werkt het CPD aan de voorbereiding van zes nieuwe projecten die in de toekomst op de markt zullen komen.

Het CPD stimuleert innovatie net zoals SEAT zich toelegt op het digitaliseren van de industrie. Een goed voorbeeld hiervan is additieve productie, een nieuwe productiemethode waarbij materialen laag per laag nauwkeurig worden aangebracht. Het implementeren van deze technologie reduceert tussenliggende processen en maakt het mogelijk om onderdelen tot 75 % sneller te vervaardigen. Daarnaast werkt het centrum aan toekomstige projecten, zoals het maximaliseren van virtual reality bij het ontwerpen van prototypen.

WijKopenAutos.be