7 november 2017
Renault Zoe
Nieuws

Renault Zoe

Renault toont obstakelontwijking

7 november 2017 - De Renault-groep heeft aangekondigd dat de groep een autonoom controlesysteem heeft ontwikkeld dat moeilijke rijomstandigheden het hoofd biedt en als eerste systeem in de sector wegobstakels even goed kan vermijden als professionele testpiloten. Die piloten, de allerbeste ter wereld, fungeerden als inspiratiebron en referentie voor deze verwezenlijking van het Renault Open Innovation Lab in Silicon Valley.
Ik wil van mijn auto af

"Bij de Renault-groep stellen we alles in het werk om een marktleider te zijn op het gebied van innovatieve producten, technologieën en design," verklaarde Simon Hougard, Directeur van het Renault Open Innovation Lab in Silicon Valley. "Onze vernieuwingsinspanningen zijn gericht op de ontwikkeling van geavanceerde autonome rijtechnologieën die consumenten kunnen vertrouwen en die een veiligere en comfortabelere rijervaring kunnen creëren.

Renault Zoe

Het Renault Open Innovation Lab maakt deel uit van het Labs-netwerk binnen de Alliantie en legt zich toe op het verbeteren van de veiligheid en het ontwikkelen van autonome rijtechnologie. De technologische vooruitgang die vandaag wordt aangekondigd,

  • Werd geĆÆnspireerd door en getoetst aan professionele testpiloten
  • Vult de bestaande verwezenlijkingen van Renault op het gebied van rijhulpsystemen (ADAS) en veiligheidssystemen aan en is een belangrijke volgende stap in het gebruik van autonome rijtechnologieĆ«n.
  • Zal bijdragen tot de doelstelling van Renault om als een van de eerste merken op grote schaal 'Mind off'-technologie aan te bieden voor mainstream modellen en een vloot van gerobotiseerde voertuigen op de markt te brengen.

De basis voor dit werk werd gelegd door onderzoek gepubliceerd door het Dynamic Design Lab van Stanford University (geleid door Professor Chris Gerdes, de voormalige Chief Innovation Officer van het Amerikaanse Ministerie van Transport) waarmee het Renault Open Innovation Lab samenwerkt.

Met deze nieuwe innovatie benut de Renault-groep de kracht van Alliantie en ondersteunt hij de lancering van meer dan vijftien Renault-modellen met verschillende niveaus van autonome rijtechnologieën tegen 2022.

WijKopenAutos.be