24 februari 2020
Renault Twingo
Nieuws

Renault Twingo

Renault introduceert Twingo Z.E.

24 februari 2020 - Met Twingo Z.E. voegt het stadswagentje van Renault een zuiver elektrische variant toe aan zijn gamma. Renault heeft al zijn doorgedreven kennis van het stadswagensegment verenigd om een elektrische wagen te ontwikkelen die qua wendbaarheid, rijbereik en prestaties moet beantwoorden aan de behoeften van stadsbewoners. Twingo Z.E. werd gebouwd op een platform dat speciaal werd ontwikkeld voor elektrische wagens en versterkt met zijn prestatieniveau en rijplezier alle andere troeven die Twingo succesvol hebben gemaakt.
Ik wil van mijn auto af

Twingo Z.E. erft het aandrijfgeheel - motor, reductie, lader - van Nieuwe ZOE en rolt van de band in Cléon (Normandië, Frankrijk), op lijnen die nu reeds andere elektromotoren van Renault en zijn partners bouwen. Zo kan de kleine stadswagen een toonaangevend energierendement voorleggen. Vervolgens wordt de wagen geassembleerd in de fabriek van Novo Mesto (Slovenië), waar ook alle andere versies van Twingo worden gebouwd. Hij wordt verkocht en onderhouden door het Renault- Net, waarvan alle commerciële en technische teams in alle Europese landen opleiding hebben gekregen over de specifieke kenmerken van elektrische wagens.

Renault Twingo

Nieuwe Twingo, die in de lente van 2019 werd gelanceerd, benadrukt trots zijn compacte afmetingen met een elegant en tegelijk gedurfd design. Twingo Z.E. voegt er nog enkele specifieke accenten aan toe, die geen twijfel laten bestaan over het feit dat hij deel uitmaakt van de Renault Z.E.-familie. Twingo moest het altijd al hebben van zijn guitige en sympathieke snoet. De huidige versie is geen uitzondering op die regel. Zijn gebeitelde bumper met luchtinlaten en lichtblokken met C-vormige led- signatuur geven hem een dynamische en tegelijk gedurfde voorzijde. Met een brede waaier aan koetswerkkleuren, color packs, stripings en velgen biedt Twingo tal van personaliseringsmogelijkheden. De Z.E.-versie werd bovendien verrijkt met zuiver elektrische accenten.

Een blauwe rand siert het midden van de velgen. Hij werd geïntegreerd in de sierwieldoppen van het eerste afwerkingsniveau (Life) en tooit de verschillende optionele velgen die op de hogere uitvoeringen worden aangeboden.

Het 'Z.E. Electric'-logo op de achterklep herinnert aan het zuiver elektrische karakter van de wagen. De signatuur 'Z.E. Electric' komt ook terug op de centrale B-stijl, die de voor- en achterdeuren van elkaar scheidt. Vanaf de uitvoering Intens kan Twingo Z.E. worden afgewerkt met een blauwe flankstriping. Die loopt over de hele lengte van de wagen om zijn vormen in de verf te zetten. De bestuurder kan deze ook vervangen door een gepersonaliseerde animatie. De horizontale motieven van het radiatorrooster krijgen vanaf het niveau Intens eveneens een signatuur in Electric blue Het laadstopcontact (Type 2 voor aansluiting op laadpalen) bevindt zich op de plaats waar normaal de brandstofklep zit.

Het Renault EASY LINK-systeem, dat vanaf de uitvoering Intens in de middenconsole wordt geïntegreerd, geeft de bestuurder via het 7"-aanraakscherm in hoge resolutie toegang tot de geconnecteerde diensten van RENAULT EASY CONNECT. Diezelfde diensten kan hij ook via zijn smartphone gebruiken dankzij de mobiele MY Renault-app. Deze geconnecteerde omgeving wordt op Twingo Z.E. nog uitgebreid met specifieke functies voor elektrische wagens.

De 60 kW (82 pk) sterke elektromotor van Twingo Z.E. levert een maximumkoppel van 160 Nm dat onmiddellijk ter beschikking staat. Zo geniet de bestuurder krachtige en stille acceleraties en hernemingen vanaf de lage toerentallen. De sprint van 0 tot 50 km/u wordt afgehaspeld in nauwelijks 4 seconden en met zijn topsnelheid van 135 km/u leent hij zich evenzeer voor expreswegen en snelwegen.

Twingo Z.E. beschikt over een 'B'-modus, die de bestuurder laat kiezen tussen drie niveaus van energierecuperatie zodra hij het gaspedaal loslaat. In de meest uitgesproken stand vertraagt de wagen veel sterker, waardoor de batterij sneller wordt bijgeladen. Ook moet de bestuurder minder vaak het rempedaal gebruiken en worden stadsritten eenvoudiger. Andersom laat de minst uitgesproken stand de wagen voortrijden op zijn elan, bijna alsof hij aan het freewheelen is. * Indicatieve waarden onder voorbehoud van homologatie.

Met zijn batterij van 22 kWh biedt Twingo Z.E. een rijbereik van ongeveer 250 kilometer over de WLTP City-cyclus en 180 kilometer over de volledige WLTP-cyclus.De Eco-modus, die wordt geactiveerd met een toets op de middenconsole, verhoogt het rijbereik tot ongeveer 215 kilometer over gemengde routes door het acceleratievermogen en de topsnelheid op expreswegen te beperken.

Met zijn Caméléon-lader, die door Renault werd gepatenteerd, kan Twingo Z.E. thuis, op het werk of onderweg worden opgeladen met wisselstroom (AC) tot 22 kW. Deze technologie, die zich aanpast aan het beschikbare vermogen van elke laadpaal, maakt het mogelijk om de bestaande laadinfrastructuren optimaal te benutten, met name in de stad. Zo biedt Twingo Z.E. voor elke laadpaal een optimale laadtijd. Hij laat zich aan de meest voorkomende openbare laadpalen tot vier keer sneller opladen dan zijn concurrenten. Twingo Z.E. heeft genoeg aan een gewone pauze van een half uur aan een laadpaal van 22 kW om ongeveer 80 kilometer rijbereik voor gemengde routes te recupereren.

Het hele Twingo-gamma kan voortaan genieten van het Renault EASY CONNECT-aanbod voor een geconnecteerde mobiliteit in en buiten de wagen. De uitvoering Intens geeft toegang tot het geïntegreerde multimediasysteem Renault EASY LINK, met een 7"-aanraakscherm met hoge resolutie, dat in de middenconsole is geïntegreerd en compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. In het interieur omvatten de geconnecteerde diensten onder meer het in real time aangepaste navigatiesysteem, de Google-zoekfunctie om op intuïtieve wijze nuttige plaatsen op te zoeken op het internet, de Auto-update-services om alle functies en diensten regelmatig bij te werken, enz.

Voor een constante connectiviteit buiten de wagen biedt Twingo ook de mobiele app MY Renault. Daarmee kan de bestuurder rechtstreeks bestemmingen verzenden vanaf zijn smartphone, zijn traject voorzetten in de voetgangersmodus wanneer hij de wagen heeft geparkeerd, en zijn wagen gemakkelijk terugvinden met de functie Find My Car.

Twingo Z.E. vult het algemene EASY CONNECT-aanbod aan met services die speciaal door Renault werden uitgewerkt om het gebruik van elektrische wagens te vereenvoudigen. Zij zijn identiek aan de diensten aangeboden op Nieuwe ZOE en plaatsen Twingo Z.E. bij de beste auto's van zijn segment op het gebied van connectiviteit.

Het geïntegreerde EASY LINK-systeem maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het laadproces te programmeren om optimaal te genieten van de daluren. Eens onderweg geeft het het rijbereik van de auto in real time weer op de kaart en geeft het op verzoek een kaart met de dichtstbijzijnde laadstations weer, inclusief de beschikbaarheid, die in real time wordt bijgewerkt. Buiten de auto kan de bestuurder via de MY Renault-app het batterijniveau raadplegen tijdens het laden en vanop afstand de airconditioning of verwarming programmeren om het interieur op temperatuur te brengen zonder dat dit invloed heeft op het rijbereik van de auto. Dankzij de functie 'EV Route Planner' kan hij ook zijn reisweg simuleren door de noodzakelijke laadpalen op zijn route te identificeren.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be