10 december 2017
Nieuws

Renault Scenic (2016 - 2022)

Nieuwe motoren voor Renault Scenic

10 december 2017 - Renault maakt bekend dat het een nieuwe 1,3-liter turbobenzinemotor met directe injectie lanceert die gezamenlijk ontwikkeld werd door de Alliantie en Daimler. De motor zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor Scénic en Grand Scénic, en later geleidelijk aan ook verkrijgbaar worden in andere Renault-modellen. De nieuwe motor biedt aanzienlijk meer rijplezier, dankzij meer koppel in de lage toeren, en meer en constant beschikbaar vermogen in de hoge toeren, gecombineerd met een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.
Ik wil van mijn auto af

"Onze nieuwe benzinemotor belichaamt alle knowhow van de ingenieurs van de Renault-groep, de Alliantie en onze partner Daimler. De motor voldoet aan de kwaliteitsnormen van zowel de Alliantie als Daimler en werd meer dan 40.000 uur getest. In vergelijking met de Energy TCe 130-motor heeft de nieuwe Energy TCe 140 een 35 Nm hoger maximumkoppel. En dat is beschikbaar over een dubbel zo groot toerentalbereik, al van 1500 t/min tot 3500 t/min," benadrukt Philippe Brunet, Vice-Président ingénierie moteurs thermiques et électriques van de Alliantie.

Renault Scenic (2016 - 2022)

De nieuwe benzinemotor, die gekoppeld wordt aan een handgeschakelde versnellingsbak en automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling, wordt aangeboden in vermogensvarianten van 115 pk tot 160 pk. Hij wordt voorzien van innoverende technologie die de voorbije jaren binnen de Alliantie ontwikkeld werd. Zo verhoogt "Bore Spray Coating", cilindercoatingtechnologie uit de motor van de Nissan GT-R, de efficiëntie door wrijving te verminderen en de thermische geleidbaarheid te optimaliseren.

Nog andere technologie geeft de motor een optimaal aangenaam karakter en verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. De directe benzine-injectie werkt bijvoorbeeld met een druk die verhoogt werd tot 250 bar; een specifieke vorm van de verbrandingskamer optimaliseert de vermenging met lucht. De motor maakt ook gebruik van "Dual Variable Timing Camshaft"-technologie, die de inlaat- en uitlaatkleppen stuurt in functie van de motorbelasting. Het resultaat is meer koppel in de lage toeren, en ook extra, lineair beschikbaar koppel in de hoge toeren.

Scénic en Grand Scénic krijgen als eerste Renault-modellen de nieuwe benzinemotor, die gebouwd wordt in de Renault-fabriek van Valladolid in Spanje. In de variant met het hoogste vermogen, de Energy TCe 160, biedt de motor een hoog maximumkoppel van 260 Nm in combinatie met handgeschakelde versnellingsbak, en 270 Nm met EDC-bak. Dat maximumkoppel is beschikbaar vanaf 1750 t/min en blijft constant tot 3700 t/min.

Autoparts