22 december 2017
Nieuws

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic is VAB-gezinswagen 2018

22 december 2017 - Na Renault Scénic in 2017, mag nu Renault Grand Scénic een jaar lang de titel dragen van "VAB-Gezinswagen van het Jaar 2018". Renault Grand Scénic behaalde de overwinning binnen de categorie tot 29.500€ met ruime voorsprong op zijn concurrenten. Renault is de laatste drie jaar bijzonder succesvol geweest bij de verkiezing van de VAB-Gezinswagen. In 2016 won Renault Zoé in de categorie "elektrisch" en vorig jaar viel Renault Scénic in de prijzen met een overwinning in de categorie tot 29.500€.

Voor de 31ste editie van de wedstrijd laat Renault Grand Scénic met 165 punten zijn concurrenten ver achter zich (Peugeot 5008 : 138 punten, Mazda CX-5 : 134 punten). De vakjury merkte vooral "veel ruimte en rijcomfort" op. De 7 plaatsen die garant staan voor een grote polyvalentie konden hen ook bekoren en maken van Grand Scénic "de referentie binnen het segment". Het ontging de vakjury ook niet dat de auto "prima afgewerkt is" en over een "gewillige motor" beschikt.

Renault Grand Scenic

Ook bij de gezinsjury was "ruimte" de rode draad in de commentaren. Sommige gezinnen bestempelden Grand Scénic zelfs als "dé verrassing van de dag" waarbij de verhouding prijs/kwaliteit, het comfort, de complete uitrusting en een aangenaam weggedrag als voornaamste kwaliteiten werden opgemerkt.

De kinderjury hadden vanop de achterbank een andere kijk op de zaak, maar ook het ruime interieur viel bijzonder in de smaak. De comfortabele zetels, de 2 USB poorten achteraan en de grote opbergvakken waren de belangrijkste pluspunten. De 7 zetels zijn dan weer handig om "veel vriendjes mee te nemen".

De winnaar van deze 31e editie is de Renault Grand Scénic TCe130 in de "Bose Edition" uitvoering. De TCe 130 benzinemotor kan dankzij zijn turbo rekenen op een aanzienlijk vermogen (132 pk / 97kW).