7 september 2015
Nieuws

Renault Megane

Renault onthult nieuwe Megane

7 september 2015 - 20 jaar na de lancering van Renault Mégane, waarvan wereldwijd ruim 6,5 miljoen exemplaren werden verkocht, vernieuwt Renault het kernmodel in zijn gamma en onthult het Nieuwe Mégane, de vierde met die naam. In een zeer competitief marktsegment onderscheidt Nieuwe Mégane zich door dynamische lijnen en een sterke lichtsignatuur zowel voor- als achteraan. Bovenaan het gamma van Nieuwe Mégane komt een GT-versie, die van bij de lancering beschikbaar is en voortbouwt op de designgenen van Renault Sport.
Ik wil van mijn auto af

Met zijn typerende lichtsignatuur en uitgebalanceerde proporties is Nieuwe Mégane bovenal een Renault. Met brede, gesculptuurde schouders en een karakteristieke voorzijde met groot verticaal logo bouwt hij voort op het design-DNA van het merk. Aansluitend bij die van Renault Talisman krijgt Nieuwe Mégane vooraan een specifieke lichtsignatuur met "C"-vormige lichtgeleiders die doorlopen in de bumper. Achteraan onderstreept de doorlopende lichtsignatuur, die zowel overdag als 's nachts zichtbaar is, visueel de breedte van de wagen.

Renault Megane

Nieuwe Mégane is 25 mm lager en de spoorbreedte voor- en achteraan is respectievelijk 47 mm en 39 mm groter dan bij Mégane 3. Hij staat dus stevig op de weg. Zijn proporties creëren een sportief silhouet met een langere wielbasis (+28 mm) en een kortere overhang achteraan.

Elementen in chroom onderstrepen de hoogte van de gordellijn. Chroom is er ook voor het radiatorrooster, de logo's op de zijkanten en de deurgrepen. Fijne nerflijnen op de motorkap, gecombineerd met sierstrips in chroom en zijdelingse luchtinlaten geven de voorkant extra karakter.

Nieuwe Mégane GT wordt voorzien van een hertekende, extra sportieve voorbumper. Die krijgt een grotere luchtinlaat en een ander radiatorrooster met honingraatstructuur.

Achteraan wordt het design van Nieuwe Mégane GT in de verf gezet met twee verchroomde uitlaten die de vormgeving overnemen van de zijdelingse luchtinlaten vooraan en zich aan weerszijden bevinden van een diffuser uit de F1-wereld. Nieuwe Mégane GT draagt achteraan, op de vleugels en vooraan een "Renault Sport"-logo.

Renault Megane

De sportieve versie krijgt de unieke koetswerkkleur "Iron blauw" gecombineerd met elementen in "Dark Metal" vooraan en op de buitenspiegelbehuizingen in koetswerkkleur om de GT-genen van de wagen te onderstrepen.

Nieuwe Mégane GT wordt ook voorzien van gefacetteerde alu velgen van 18 inch die specifiek voor het model werden ontwikkeld door Renault Sport.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be